SVADBENA ZVONA

Glamurozna vjenčanja slavnih Hrvata

23.12.2010 u 10:57

Bionic
Reading

Iako je recesijska i turobna 2010. bila bogata razvodima i prekidima, ipak postoji i vedrija strana – brojni su je slavni parovi obilježili glamuroznim vjenčanjima

Marko Boljat i Ana Brdarić

Ovogodišnju sezonu vjenčanja otvorila je RTL-ova voditeljica Ana Brdarić koja je prikladno dočekala 2010. udajom za dečka Marka Boljata. Zajedno su bili osam godina, a sudbonosno 'da' odlučili su izreći u krugu svojih najbližih. Time su usrećili i prijatelje koji nisu morali dodatno planirati proslavu Nove godine.

Iako je recesijska i turobna 2010. bila bogata razvodima i prekidima, ipak postoji i vedrija strana, budući da su brojni slavni parovi ovu godinu odabrali kao idealnu za uplovljavanje u bračnu luku. U veljači se nakon čak 15 godina veze oženio 49-godišnji Hari Varešanović, poznatiji kao Hari Mata Hari. U osječkoj gradskoj vijećnici usrećio je Jasminku Ištuk. Dan prije Valentinova par je samo u pratnji kumova, ljubljanskog gradonačelnika Zorana Jankoviča i mladenkine kćerke iz prvog braka, Stele, izrekao bračne zavjete pred matičarem u Gradskoj vijećnici u Osijeku.

Za razliku od njihovog diskretnog pristupa svadbenim obavezama, jedan od narazvikanijih parova ove godine svakako su bili 26-godišnja Ivana Paris i dvije godine stariji Dino Bubičić. Zvijezde reality showova rado su dijelile svaki trenutak predbračne i bračne intime s medijima, pa zainteresiranim promatračima nisu mogli promaći njihovi usponi i padovi. Upoznali su se u šou Farma, a vjenčali se u Puli. Ivana je na svadbi elegantno nosila visoki stupanj trudnoće te je, unatoč velikom trbuhu, blistala u raskošnoj bijeloj vjenčanici. Sudeći po dosadašnjim ispadima, ne sumnjamo da ćemo biti redovito obavještavani o svim svađama, mirenjima i dječjim radostima u njihovoj novoosnovanoj obitelji. Čestitamo!

Vanja Bosnić i Luka Modrić

Nogometaš Luka Modrić i Vanja Bosnić odlučili su se na vjenčanje nakon četiri godine veze. Upoznali su se kad je Luka došao igrati u Dinamo, a Vanja je radila kao zaposlenica u sportskoj agenciji braće Mamić. Iako je Vanja svojedobno izjavljivala da je brak za njih samo formalnost te da tome ne pridaje previše važnosti, par se ipak odlučio vjenčati prije rođenja djeteta.

Darijo Srna (28) i magistrica ekonomije Mirela Forić (27) vjenčali su se sredinom svibnja u Dubrovniku. Bračne zavjete razmijenili su u vili Agavi. Par je vezu započeo prije četiri i pol godine kad su se upoznali u narodnjačkom klubu Ludnica. Prvu bračnu noć proveli su u predsjedničkom apartmanu hotela Excelsior u kojem noćenje stoji 28.000 kuna. Mireli koja je u visokom stupnju trudnoće blistala u bijeloj vjenčanici kuma je bila najbolja prijateljica Lucija Tomić, dok je Srni kum bio nogometaš Dario Zahora. Goste je zabavljao popularni Jole, a posebni gosti bili su Neda Ukraden i Halid Bešlić

U lipnju se na crkveno vjenčanje odlučila nekadašnja manekenka Iris Androšević. 34-godišnjakinja i hercegovački poduzetnik Mario Pinjuh u Međugorju u crkvi Sv. Stjepana pred dvjestotinjak uzvanika izmijenili su bračne zavjete te krstili mlađeg sina Andriju. Prije tri godine izrekli su sudbonosno 'da' kod matičara u Opatiji, no za crkveno vjenčanje odabrali su Međugorje, odakle je Mario porijeklom.

Isti mjesec bio je značajan i za boksača Stipu Drviša i odbojkašicu Erika Komel. Svoje konačno 'da' par je izrekao u Bičićima kraj Vodnjana. Stipe i Erika u vezi su gotovo desetljeće: tijekom godina bilo je perioda kada su se rastavljali i ponovno sastajali.

Spektakl vjenčanja nogometaša Ahmada Sharbinija banjolučke folk pjevačice Dragane Janković počeo je na malom čamcu gdje su izrekli 'da', a zatim se dobro raspoložena svadbena ekipa premjestila na jahtu. Glavna fešta se nastavila u riječkom hotelu Jadran. Mladenka je nosila dugu bijelu vjenčanicu koja se, sva u tilu, širila prema dnu, a Ahmad je bio u sivom odijelu, prsluku, bijeloj košulji i kravati. U mini haljini boje ciklame isticala se i Draganina kuma, dok je nogometaš za kuma izabrao brata Anasa. Dragana nije mogla sakriti trudnički trbuščić koji se nazirao ispod raskošne vjenčanice.

Malina Grahek

Rukometaš Mirza Džomba (32) i voditeljica Belma Hodžić (25) izmijenili su bračne zavjete pred matičarom u kuli na Trsatskoj gradini pred oko stotinu gostiju koji su slavili s njima. Na dan svog vjenčanja, ali i rođendana, Belma je nosila kratku vjenčanicu boje pijeska ukrašenu čipkastim detaljima. Svadbeno veselje svojom je pjesmom začinio Halid Bešlić. Belma i Mirza vjenčali su se nakon godinu dana veze, nakon toga je uslijedila selidba u Poljsku gdje on nastavlja svoju rukometnu karijeru, dok će ona svoju karijeru voditeljice zasad staviti na led.

U kolovozu je najviše odjeknulo vjenčanje Maline Grahek i Josipa Šelendića. Manekenka i poduzetnik vjenčali su se u studenome prošle godine kod matičara. Budući da je tada Malina bila u trećem mjesecu trudnoće, crkveno vjenčanje obavili su tek tada kad se vratila u formu nakon rođenja sinčića. Malina je do crkve u Remetama stigla u crnome Mercedesu ukrašenom bijelim ružama, a odjenula je bijelu haljinu te je imala buket žutih ruža. Svadbeno slavlje Šelendićevi su platili oko dva milijuna kuna, a 500-tinjak gostiju su pozvali u šator na terenima Golf and Country Cluba u Zagrebu.

Isti mjesec odigrala se glamurozna svadbu pripadnika zlatne mladeži, poduzetnika Davora Bienenfelda i bivše manekenke Anne-Lene Dekanić, koji su svoju dugogodišnju vezu okrunili brakom. Tristotinjak gostiju okupilo se na vjenčanju, a među njima i brojna zvučna imena iz svijeta glazbe, sporta i biznisa; među uzvanicima bili su obitelj Todorić, Iva Majoli, Nina Badrić i Bernard Krasnić. Svatove su glazbom zabavljale sestre Marija Husar Rimac i Ivana Husar Mlinac, a na pozornici im se pridružio i poseban gost, Gibonni. Kum je bio Josip Šelendić koji je došao sa suprugom Malinom Grahek-Šelendić.

Ivica Blažičko i Lidija Širanović

Isti mjesec za vjenčanje odabrao je i sportski komentator Ivica Blažičko (48), koji se oženio dugogodišnjom djevojkom Lidijom Širanović u Karlobagu, gdje ljetuje već 45 godina. Par se vjenčao u crkvi Svetog Josipa. Stariji sin Jura (19) bio mu je i vjenčani kum, a drugi sin Miha (16) emotivno je popratio vjenčanje. Na vjenčanju nije bilo osoba iz javnog života, nego samo najvjerniji prijatelji i rodbina. Lidija, kao i Ivica, radi na HRT-u, a prvi put viđeni su zajedno u listopadu 2009. na premijeri filma Nikše Sviličića 'Vjerujem u anđele'.

U listopadu se udala manekenka i glumica Ana Gruica za Dijana Jahjefendića. Na svadbi u Livnu bilo je tristotinjak uzvanika, a budući da uzvanici nisu željeli propustiti utakmicu između Hajduka i Dinamo, kao ni borbu hrvatskih vaterpolista, slavlje je bilo popraćeno praćenjem televizijskog programa. Ana je nosila vjenčanicu s biserima kreatorice Matije Vuice, a nakon ponoći odjenula je haljinu boje šampanjca dizajnera Ivice Skoke. Bivši body bilder Anu je zaprosio na koncertu Zdravka Čolića pred 13.000 ljudi.

Hrvatska superzvijezda i pobjednik 'Story Super Nove' i 'Farme' Rafael Rafo Dropulić uplovio je u bračnu luku listopadu kada je u crkvi Kraljice neba i zemlje u Pločama rekao 'da' dugogodišnjoj djevojci Marini Suša. Pred više od 400 uzvanika popularni Rafo (27) i Marina iz Velike Gorice slavili su u restoranu Vila Neretva pokraj Metkovića. Sretni par će živjeti u Zagrebu u stanu koji je popularni Rafo nedavno kupio za oko 600.000 kuna, a Rafo trenutno radi kao radijski voditelj na Narodnom radiju.

Nives Polovina i Kristijan Barun

Glumica Ana Begić i Daniel Tahiri razmijenili su zavjete u remetskoj crkvi i u uskom krugu prijatelja proslavili svadbenu noć u restoranu Zovko. Pred crkvu su u predvečerje počela stizati brojna poznata glumačka lica, Zrinka Cvitešić i Hrvoje Rupčić, Mirta Zečević, Ecija Ojdanić, Hana Hegedušić i Vedran Mlikota Ksenija Marinković Bojana Gregorić i Enes Vejzović, Barbara i Filip Nola Ivan Leo Lemo, Senka Bulić i Ivanka Mazurkijević.

Sredinom studenog u kapelici Sveti Duh u Zagrebu udala se RTL-ova novinarka Nives Polovina. Njezin je odabranik Kristijan Barun s kojim mlada novinarka čeka sina. 30-godišnja mladenka, koja je bila u šestom mjesecu trudnoće, zablistala je u dugoj vjenčanici Hippy Gardena, dok je mladoženja obukao crno svečano odijelo. Lijepu novinarku pred oltar je dopratio njezin brat, Neven Polovina, a kumovi mladenaca bili su Danijela Bucenović, Nivesina prijateljica iz djetinjstva, i Ivan Sušac, najbolji Kristijanov prijatelj.