uvijek je chic

Francuska modna ikona i vlasnica omiljenog brenda haljina otkriva bez kojih komada ne može

05.02.2022 u 12:03

Bionic
Reading

Jeanne Damas je utjelovljenje francuskog chica, a poznata je po ležernom nonšalantnon, u isto vrijeme izuzetno ženstvenom stilu. Njezini stajlinzi nude neiscrpnu dozu modne inspiracije, a za razliku od namontiranih influencerica ova divna Francuskinja osvaja modnim kombinacijama koje nikad ne izgledaju kao da ih je smišljala satima unaprijed. Čini se da Jeanne Damas ima moć da iz ormara izvuče nekoliko komada i u trenu ih pretvori u stajling vrijedan divljenja

Jeanne Damas nije samo modna ikona već i vlasnica uspješnog brenda Rouje, koji ove godine slavi svoj peti rođendan, a najpoznatiji je po ženstvenim haljinama, koje toliko dobro utjelovljuju francuski chic da su stekle globalnu popularnost, ali i vojsku slavnih obožavateljica, među kojima je i Selena Gomez.

Chic Francuskinja je za francuski Vogue otkrila tajne svog looka i modne komade bez kojih ne može.

Za dnevni look

Njezin ormar prepun je, kaže, ženstvenih komada, bezvremenskih i minimalističkih, obogaćenih nezaobilaznom dozom vintagea. Najdraži komadi za dnevni look uključuju, naravno, traperice, a Jeanne savjetuje da uvijek kupujemo broj veće kako bi se njima osjećali udobno i ugodno u svakom trenutku. Tu su i sako, nezaobilazna obična bijela majica koja je basic komad bez kojeg se ne može, kaže ona. Taj jednostavan stajling lako se začini čizmama i bucket torbom, a ona predlaže torbu koju je dizajnirala s francuskim brendom Lancel i koja će se u prodaji naći na proljeće. 'Ako me sretnete jednom na ulici, 99 posto su šanse da ću biti ovako odjevena', kaže Jeanne.

A za duže šetnje gradskim ulicama tu su vintage traperice, New Balance tenisice: 'To su mi najdraži komadi i puno ih nosim otkako sam postala mama', kaže ova Francuskinja. Tu je i kaput Saks Potts, koji prema vlastitom priznanju nije nosila mjesecima. 'Mislila sam da je previše elegantan, no sad ga volim nositi na tenisice, tako mi izgleda više cool'.

Još jedan modni komad koji biste trebali imati u ormaru je slip haljina, a ona ih je, kaže, otkrila u SAD-u.

  • +37
Jeanne Damas Izvor: Profimedia / Autor: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

'Prvi put kad sam boravila u New Yorku, vidjela sam cure u spavaćicama kako šeću gradom. To nisam viđala u Parizu i počela sam ih skupljati, puno sam ih kupila u New Yorku u second hand trgovinama', otkriva Jeanne.

A kako ih nositi? Ona kaže da ih obožava nositi uz sandale brenda By Far, pleteni Pradin kardigan i vintage Rouje torbu/košaru.

Za večernje izlaske

Za večernji izlazak tijekom Tjedna mode, Jeanne se oslanja na udobne vintage hlače od baršuna, koje je nosila tijekom pandemije i trudnoće, a podiže ih prozirnom Valentinovom bluzom i legendarnim Diorovim sakoom Bar, za koji kaže da ima najbolji kroj na svijetu. Taj look zaokruži bucket torbom američkom brenda Staud.

Ljeti pak najradije bira Marcia haljinu svog brenda, a uz nju nosi popularnu mini torbu Chiquito francuskog hit brenda Jacquemus.