primjer zadovoljne klijentice

Formula za mladolik izgled

19.02.2018 u 14:12

Bionic
Reading

Osmijeh je važan u komunikaciji, prenošenju neverbalnih poruka. Zdravi i lijepi zubi povećavaju samopouzdanje i daju mladenački izgled - saznajte kako i vi možete biti zadovoljni svojim zubima

Prenosimo priču pacijentice iz Zagreba koja se odlučila za veliku promjenu. Kao probleme navela je manjak funkcionalnosti, u smislu otežanog žvakanja hrane, a estetski nedostatci također su bili očiti. Odabrala je stručni tim iz Stomatološke poliklinike ARENA koji joj je omogućio da ponovo bude zadovoljna izgledom svojih zuba.

Rješenje ovog slučaja, od postavljanja terapije do završnog rezultata zamišljeno je kroz nekoliko faza rada i posjeta.

Na prvom posjetu napravljen je specijalistički pregled, prilikom kojeg su specijalisti dobili detaljan pregled usne šupljine gdje je dijagnosticirano da pacijentica ima parodontozu koja posljedično rezultira povlačenjem zubnog mesa, a nekoliko zubi je bilo potrebno izvaditi. Neki zubi su već bili izvađeni ranije pa je pacijentica imala poteškoća s normalnim žvakanjem krute hrane što je ujedno značilo da se često nije mola pravilno i zdravo hraniti. Nakon prvog pregleda, specijalisti Poliklinike ARENA krenuli su s terapijom. Najprije je bilo potrebno odstraniti tvrde i meke zubne naslage koje se nalaze iznad, ali i ispod zubnog mesa. Tako se zaustavio proces povlačenja zubnog mesa i daljnji razvoj parodontnih bolesti. Pacijentica je nakon tretmana dobila detaljne upute o održavanju oralne higijene koja je ključna za zdravlje zubi. Oralni kirurg je pacijentici ugradio jedan zubni implantat. Nakon toga su joj izbrušeni postojeći zubi, uklonjen sav karijes te napravljena endodoncija (liječenje) na zubima gdje je karijes izazvao upalni proces i došao do pulpe zuba. Na kraju su pacijentici uzeti otisci za privremene zubne mostove. Uloga privremenih mostova je estetska i funkcionalna jer je pacijentica mogla ponovno normalno konzumirati krutu hranu. 

Pacijentici su zalijepljeni privremeni mostovi izrađeni u dentalnom laboratoriju Poliklinike ARENA.

Šest mjeseci nakon početka radova, koliko je bilo potrebno da implantat sraste s kosti, pacijentica dolazi na protetsku pripremu. Ona uključuje otvaranje zubnog implantata i postavljanje healinga (posebni vijak koji oblikuje gingivu).

Mjesec dana od otvaranja implantata, pacijentica se vratila na završni rad. Stomatolozi su napravili preventivni pregled usne šupljine kako bi se uvjerili da je oralna higijena održavana na primjeren način. Nakon toga pacijentici su skinuti privremeni mostovi i ponovno očišćene zubne naslage. Postojeće zube bilo je potrebno dodatno pobrusiti i prilagoditi za uzimanje otisaka kako bi oni što bolje prianjali. Nakon uklanjanja healinga, u zubni implantat fiksiran je transfer koji služi za uzimanje otisaka implantata te na kraju uzeti otisak. Uz savjetovanje stomatologa, pacijentica je sama odabrala boju, oblik i dužinu zubi. Preferencije i upute su zabilježene i poslane u dentalni laboratorij Poliklinike ARENA.

Dva dana nakon uzimanja otisaka, pacijentica je došla na probu metalne konstrukcije koja će nositi keramiku. Pet dana nakon uzimanja otisaka slijedi proba keramike. Na toj probi uloga specijalista protetike bila je provjeriti kakav zagriz pacijentica ima i prilagoditi ga ukoliko je potrebno. U ovoj fazi rada pacijentica je prvi put vidjela kako će njezini zubi izgledati i nije mogla sakriti zadovoljstvo. Jedina joj je želja bila da se “skrate“ gornje jedinice. Nakon toga je rad posljednji put poslan u dentalni laboratorij, gdje je na keramiku stavljen zaštitni sjajni sloj. Isti dan, samo 3 sata nakon probe keramike, pacijentica se ponovno nalazi u ordinaciji, a ovog puta isprobava završni rad koji je još samo potrebno trajno zalijepiti. Skinuti su privremeni mostovi koje je nosila kada nije bila u ordinaciji, očišćeni su joj zubi, healinzi su zamijenjeni suprastrukturom koja se fiksira na zubni implantat i služi da bi nosila zubne krunice. Na zube je stavljen materijal koji pojačava vezu sa zubom i krunicom. Na kraju je još jednom provjereno kakav je pacijentičin zagriz. Nakon što su se uvjerili da je zagriz odličan, stomatolozima je jedino preostalo ponoviti na koji se način održava pravilna oralna higijena te napomenuti kada bi trebalo napraviti sljedeći kontrolni pregled.

Ako dugo skrivate svoj osmijeh i želite to promijeniti, nazovite 01/6542-655. Specijalisti u Poliklinici ARENA vam mogu pomoći.

Stomatološka poliklinika ARENA

Remetinečki gaj 2k, 10020 Zagreb

Tel: 01/6542-655

Web: http://www.arenapoliklinika.hr

E-mail: info@arenapoliklinika.hr

Facebook page: https://www.facebook.com/ArenaPoliklinika/