ŠUŠKA SE

Ford ipak priprema Fiestu ST sa 180 KS

01.04.2010 u 11:52

Bionic
Reading

Ako je vjerovati napisima AutoExpressa, Ford nam priprema paprenu inačicu Fieste, model ST koji bi trebao biti pogonjen 1,6-litrenim benzincem sa 180 KS

Segment gradskih paprenjaka izuzetno je popularan na europskom tržištu, a premda se donedavno spekuliralo drukčije, Ford, čini se, nema namjeru prepustiti svoj dio kolača konkurenciji. Ako su napisi britanskog Autoexpressa točni, najsnažniju Fiestu trebali bismo vidjeti na ženevskom autosalonu iduće godine, dok bi u prodaju automobil trebao krenuti na ljeto 2011.

Automobil bi trebao pokretati novi 1,6-litreni Ecoboost benzinac s direktnim ubrizgavanjem i prednabijanjem koji nam je izvorno predstavljen pod poklopcem C-MAX-a. S ovim motorom automobil bi do stotke trebao juriti za manje od sedam sekundi. Za prijenos snage na prednje kotače navodno bi se trebao brinuti ručni šesterostupanjski ili automatizirani mjenjač s dvije spojke.

Osim snažnijeg motora, Fiesta ST dobit će i unaprijeđeni sportski ovjes, snažniji kočni sustav te aerodinamičke i vizualne elemente eksterijera, kao i sportske dizajnerske elemente interijera.

Više o automobilu znat ćemo nakon što se Ford i službeno očituje.