KULTURNA INJEKCIJA

Fashion Guru piše bonton za muškarce

22.05.2009 u 10:57

Bionic
Reading

Pomanjkanje kulture u hrvatskom društvu ponukalo je Fashion Gurua da malo pomogne muškarcima modernog doba te im je napisao vodič prepun novih pravila lijepog ponašanja

Boris Banović, popularan pod imenom Fashion Guru, upravo završava svoj knjižni prvijenac – 'Vodič za moderne muškarce'.

'Možda glupo zvuči, ali pristojan sam dečko i mislio sam da se lijepo ponašanje podrazumijeva. Ali kako su mi djevojke često znale reći da sam učtiv, s godinama sam shvatio da nisu svi kao ja. To me navelo da skupim čitavo svoje životno iskustvo i muškarcima našeg doba pomognem da se lakše snađu', za tportal.hr je rekao Fashion Guru.

Muškarci će u 'Vodiču' moći naći štošta što bi im moglo pomoći da se lakše snađu u društvu. 'Bit će tu pravila ponašanja u restoranu, primjerice kako se ponašati, što odjenuti, što naručiti kada s damom slave godišnjicu braka. Otkrio sam im i trikove za odijevanje u svakoj prilici, uz niz savjeta o modnim zakonitostima', naglasio je.

Suvremenim piscima, kaže, neće konkurirati poput Nives Celzijus, jer je to sasvim druga vrsta teksta, ali ne negira da će 'Vodič' postati bestseler.

Naglasio je da su mu kao okvir za stvaranje vodiča poslužili stari bontoni. Kad uspoređuje staro i novo doba, kaže da je mnoge manire pregazilo vrijeme i muškarac danas ispadne smiješan kad primjerice trči oko auta kako bi ženi otvorio vrata, pa je takve stvari ispustio.

Postoje opet neka nova pravila koja je valjalo uvesti, no da ne otkrije previše, Fashion Guru muškarce upućuje na knjigu. Bude li se pravila lijepog ponašanja pridržavao i samo mali broj muškaraca, njegova je misija, kaže, ispunjena.

Ovaj uradak Fashion Gurua u knjižarama će se pojaviti već ovog ljeta, a autor je naglasio da će knjiga biti vrlo bogato ilustrirana. Kako najavljuje, odmah nakon izlaska 'Vodiča za muškarce' bacit će se na novi posao: pisanje bontona za moderne žene.