U SRCU OPATIJE

Evo zbog čega je ovaj restoran već desetljećima u samom vrhu

21.09.2013 u 10:00

Bionic
Reading

Prelijepi restoran Bevanda, koji se nalazi u samom srcu Opatije, pruža prekrasan pogled na cijeli Kvarner, otoke i planine u zaleđu. Gospodin Branko Bevanda utemeljio ga je 1971. godine, a restoran je postao nezaobilazno središte i dio vrha hrvatske gastronomije

'Iako je restoran preuređen u novom stilu i dalje njeguje staru gastronomsku orijentaciju. Čak 80% ponude hrane čine morski plodovi poput ribe, rakova i školjaka kojima su gosti oduševljeni. No imamo i mesni dio kojim se gosti oduševljavaju u kojem nudimo visokokvalitetne steakove', rekao nam je vlasnik.

Dodao je kako se jela pripremaju na roštilju na drvenom ugljenu, pod pekom i u krušnoj peći.

Bogat jelovnik dopunjen je dnevnim, sezonskim ili prigodnim menijima. U restoranu imaju i vinske večeri na kojima se predstavljaju najznačajnija imena iz zemlje i regije.


Vinsku listu čini više od 500 etiketa najboljih hrvatskih te vina iz svih važnijih svjetskih vinogorja uključujući i prestižne i rijetke etikete. Restoran već godinama ima isto osoblje, koje je, kako se vlasnik Branko našalio, ušlo u legendu. Oni se, uz njega brinu o nabavci hrane.

'Imamo baš jednog čovjeka koji se isključivo bavi nabavom ribe. Imamo i ribare na različitim pozicijama koji uvijek love samo probrane vrste. Također, iz organskog uzgoja nabavljamo svježe povrće i mirodije. Vrhunske steakove dobavljamo s biranih farmi iz inozemstva, dodao je.

Festival Okusa smatra odličnom prilikom za sebe kao i za domovinu. Smatra da nudi financijske pogodnosti i upoznavanje s domaćom gastronomijom.