BEZ DUGA U BANCI, MOLIM!

Evo zbog čega bi žene ostavile partnera

22.02.2013 u 08:00

Bionic
Reading

Visok, tamnokos, zgodan… Savršeno! Ali i bez duga na bankovnom računu, molim

Kriteriji se mijenjaju. Muškarci koji su još uvijek solo i na tržištu morali bi razmisliti i o svojim financijskim navikama. Jedna je anketa pokazala da žene itekako gledaju i na razumno ponašanje s novcem.

Čak oko 55 posto žena (a oko 37 posto muškaraca) ostavilo bi svoga partnera kad bi doznalo da imaju dug na bankovnom računu. Oko 70 posto pripadnica ženskoga spola (a oko 54 posto muškaraca) smatra da je tajni dug na kreditnoj kartici razlog za prekid veze s partnerom.

Oko 70 posto žena bi prekinulo s partnerom ako bi muljao oko toga plaća li redovito račune. Zanimljivo je da bi isti postotak žena ostavio dečka koji bi tajio da ima kriminalnu prošlost, pokazala je anketa.

S druge strane, upola manje dečki bi to napravili svojim partnericama kad bi otkrili spomenute tajne.

Čak oko 57 posto žena reklo je da bi voljelo znati kakve su financijske navike potencijalnog partnera prije nego se upuste u vezu.

Stručnjaci te razlike među spolovima tumače time da žene još uvijek vide muškarce kao osobe koje su hranitelji obitelji.

U jednom se slažu oba spola (70 posto cure, 68 posto dečki) – u vezi je bitno razgovarati o financijama te zajednički odlučivati kad se radi o novcima.