VIŠE NEGO DOBAR RAZLOG

Evo zašto muškarci trebaju izlaziti sa svojim društvom

03.10.2011 u 06:56

Bionic
Reading

Muškarci koji se ne druže redovito sa svojim muškim društvom, tvrde američki znanstvenici, osjećaju manju privlačnost prema svojim partnericama

Novo američko istraživanje pokazuje da žene koje nastoje imati pod kontrolom kućanstvo, ali i svoje muškarce, i organiziraju im život do u minutu, od toga imaju više štete nego koristi. Naime, znanstvenici tvrde da muškarci koji ne provode dovoljno vremena sa svojim prijateljima, osjećaju manju privlačnost prema svojim partnericama.

Kažu da žene koje navedu muškarce da polako prekinu odnose sa svojim prijateljima i krenu s izlascima u paru sa zajedničkim prijateljima, zapravo uništavaju muževnost svojih izabranika, što dovodi do problema u vezi i krevetu.

No nema ničeg lošeg u tom što žena voli imati sve konce u svojim rukama, upozoravaju stručnjaci. Žene su ipak organiziranije od muškaraca. Poučak je zapravo jednostavan, žene bi trebale ohrabrivati muškarce da se češće druže s prijateljima, pa čak i s onima koji im nisu dragi.

U istraživanju koje je predvodio profesor Benjamin Cornwell sa Sveučilišta Cornell sudjelovalo je preko 3000 ispitanika, a pokazalo se da je rizik od erektilne disfunkcije gotovo dvostruko veći kod muškaraca koji su se družili uglavnom samo sa zajedničkim prijateljima svoje partnerice. Profesor Cornwell kaže da su bili iznenađeni tako snažnim efektom na zdravlje muškarca.

Koautor istraživanja i profesor sociologije na Sveučilištu u Chicagu Edward Laumann, kaže: 'Muškarac mora imati nekoga s kim može razgovarati o stvarima koje su mu bitne, sportu, politici, automobilima ili o brigama vezanim uz zdravlje ili posao. Najvažnije je da se može ponekad opustiti i da zna da ono što kaže neće odmah doći do njegove supruge.'