JAČE JE OD NJIH

Evo zašto muškarci toliko vole žene s oblinama

06.03.2015 u 19:14

Bionic
Reading

Fotografija stražnjice Kim Kardashian 'srušila' je internet, a njome se itekako ponosi i Jennifer Lopez. Muškarcima se to jako sviđa, a sada su znanstvenici pokušali pronaći odgovor na pitanje - zašto?

Kako je objasnio koautor studije Eric Russell sa Sveučilišta Teksas, ženska su se tijela mijenjala kroz povijest, kako smo evoluirali, a vjeruje se da žene s više zakrivljenom kralježnicom do određenog kuta te istaknutijom stražnjicom lakše mogu iznijeti trudnoću.

Upravo zbog toga, piše Huffington Post, muškarcima su privlačnije žene s većom i izraženijom pozadinom jer instinktivno zaključuju da su dobre partnerice zastvaranje obitelji.

U studiji je sudjelovalo više od 300 muškaraca koji su ocjenjivali siluete žena s kutom kralježnice od 21 do 61 stupanj. U prosjeku im se najviše svidjela silueta žene kojoj je stražnjica umjereno istaknuta, a kralježnica je zakrivljena do 45,5 stupnjeva, što joj povećava i šanse da neće trpjeti zbog bolnih leđa.

Osim toga, znanstvenici su zaključili da muškarci nesvjesno gledaju i položaj leđa iako misle da promatraju samo stražnjicu. Psiholog David Lewis s turskog Sveučilišta Bilkent, koji je bio i voditelj ove studije, smatra da se ovo područje svakako još treba istražiti, ali da definitivno postoji poveznica između muškarčevog odabira partnerice na osnovi položaja njezinih leđa i veličine stražnjice.