VITKI I SITI

Evo zašto možete neograničeno uživati u čokoladi

27.03.2012 u 11:15

Bionic
Reading

Za strastvene ljubitelje čokolade stiže doista dobra vijest. Naime, znanstvenici su otkrili da redovitim uživanjem u toj vrhunskoj poslastici nećete nabaciti koji kilogram više, već upravo suprotno – čokolada će vam pomoći da smršavite

Iako je čokolada kalorična, sadrži sastojke koji, vjeruju znanstvenici, umjesto sintezi masti pogoduju gubljenju težine. Možda čokolada ima više kalorija od neke druge hrane, osobe koje ju redovito jedu u pravilu imaju manje tjelesne masnoće od osoba koje ju ne jedu, pokazala je nova studija koju je provelo Sveučilište California u San Diegu. Znanstvenici smatraju da se kalorije u čokoladi razlikuju od kalorija u preostaloj hrani. Sastojci u čokoladi, prema riječima znanstvenika, potiču metabolizam na brži rad, a kao učinak toga je čokolada kao učinkovit način mršavljenja jer su njezine kalorije neutralne.

Osobe koje redovno jedu čokoladu imaju tendenciju da budu mršavije, pokazalo je novo istraživanje. Provedeno je na gotovo 1000 Amerikanaca koji su pratili način svoje ishrane, unos kalorija i indeks tjelesne mase (BMI), odnosno stupanj pretilosti.

Pokazalo se da su oni koji jedu čokoladu nekoliko puta tjedno u prosjeku mršaviji od onih koji je jedu samo povremeno, donosi BBC

Iako je čokolada kalorična, sadrži sastojke koji, vjeruju znanstvenici, umjesto sintezi masti pogoduju gubljenju težine. Unatoč povećanom unosu kalorija, redovna konzumacija čokolade povezana je s nižim BMI-om, a čini se da je učestalost jedenja čokolade vrlo važan faktor, za razliku od količine pojedene slastice.