PUT POD NOGE

Evo što trebate raditi za bolji seksualni život

08.02.2013 u 15:19

Bionic
Reading

Putovanja u ljubavnim parovima izvlače ono najbolje, ali i ono najgore. No definitivno poboljšavaju seksualne živote

Ako želite vratiti romantiku u svoj odnos, vjerojatno ćete morati spakirati kovčege. Novo istraživanje američkog Travel Associationa pokazuje da parovi koji putuju zajedno imaju bolji seksualni život i više romantike u svojim odnosima nego parovi koji ne putuju zajedno.

Čak 77 posto parova koji su sudjelovali u istraživanju, a koji redovito putuju, istaknulo je da imaju dobar seksualni život. Oko 60 posto parova koji ne putuju nisu toliko zadovoljni svojim seksualnim životima. Točnije, 28 posto ispitanika izjavilo je da njihov seksualni život doživljava poboljšanje nakon zajedničkog putovanja.

Usto, možete zaboraviti na tradicionalne darove poput parfema, nakita ili odjeće. Većina parova u istraživanju istaknula je da ih najviše veseli kada na poklon dobiju putovanje pa makar ono trajalo i svega dva dana.

'Zajedničko putovanje stavlja par u znatno više dubokih interakcija nego što se to događa u svakodnevnom životu. To može ili znatno poboljšati njihov život ili pak produbiti razlike među njima. Ako je odnos već ranije narušen, često se događa ovo drugo, ali među stabilnim parovima stvari postaju još ljepše', objasnio je Joshua Klapow, klinički psiholog sa sveučilišta Alabama.