BEZVREMENSKI I TOPLI

Evo kakve je jakne i kapute dobro imati u ormaru

29.11.2016 u 07:07

  • +12

Trendi modeli kaputa i jakni

Izvor: Promo fotografije / Autor: Tportal.hr/Mihaela Maras

Bionic
Reading

U hladnijim mjesecima u fokusu su tople krpice u znaku kaputa i jakni. Britanski Telegraph zato je došao na ideju stvaranja liste sa šest modela ovih neizostavnih odjevnih komada koje morate imati ovih dana

Gotovo da ne postoji modno osviještena dama koja u svojoj kolekciji posjeduje samo jedan model jakne ili kaputa. Svake zimske sezone svjedočimo novim trendovima, a prema mišljenju britanskog Telegrapha, neki modeli će odlično funkcionirati u određenim kombinacijama, nevezano za njihov trendovski status.

Možda se nalazite u povlaštenom položaju da možete nositi tople krpice koje pritom djeluju bezvremenski dobro, no prije ili kasnije osjetit ćete goruću želju da nabavite više od jednog kaputa ili jakne.

Prvo mjesto na listi očekivano su zauzeli vodootporni primjerci jakni i kaputa, bez kojih su hladni i vlažni mjeseci gotovo nezamislivi. Najbolji vodootporni primjerci su oni koji u potpunosti prekrivaju bedra.

Uz njih svakako treba izdvojiti modele koji se mogu pohvaliti posebno toplim efektom. Riječ je o pernatim jaknama koje su ove sezone po popularnosti uspjele nadmašiti donedavno jako in parke.

Uredništvo Telegrapha složno je u mišljenju da bi svaka žena trebala posjedovati barem jedan primjerak kaputa svečanijeg izgleda jer će on podignuti i najobičniju kombinaciju. 'Ta jakna može biti vintage komad, od jeftinog brokata ili zabavna, s uzorkom leoparda. U ovom slučaju ne govorimo o toplini, već o dramatičnom, wow efektu koji daruju upečatljivi kaputi', mišljenja je Telegraph.

@bat_gio, photo by Acielle / @styledumonde

Fotografiju objavljuje STREET STYLE (@streetstyled)

U kombinaciji s ravnim hlačama ili skinny parom traperica dobro je nositi kapute i jakne koji sežu nešto niže od bedara, dok za kreiranje uobičajenih zimskih kombinacija sugeriraju nošenje kaputa.

photo by @thestyleograph

Fotografiju objavljuje STREET STYLE (@streetstyled)

Strukirane haljine, topovi, suknje A-kroja ili hlače širokih nogavica najbolje će izgledati uz kaput s dodatkom remena ili trake oko struka jer će on najbolje pratiti liniju spomenutih odjevnih komada.

Ako se odlučite za nošenje suknje olovka kroja, hlača užih nogavica i tunika, kaputi ravnog kroja pokazat će se dobitnim odabirom, a u njih se ubrajaju hit modeli koji crpe inspiraciju iz muškog stila odijevanja.