ne propustite

Epski prirodoslovni serijal Negostoljubivi planet

10.05.2019 u 15:20

Bionic
Reading

Treća epizoda Negostoljubivog planeta - Travnjaci bit će premijerno prikazana 12. svibnja u 21:00h, na National Geographic-u

Negostoljubivi planet predstavlja novu generaciju filmskog stvaralaštva o divljini, stvarajući napetu, aktualnu i dramatičnu priču u svakoj epizodi i uspostavljajući likove sa šest zasebnih bioma i životinjama koje ih nazivaju svojim domom. Negostoljubivi planet prepoznaje da se svijet ubrzano mijenja te da su izazovi s kojima se suočava životinjski svijet sada drugačiji nego ikad prije. Svaka pojedina epizoda – Planine, Oceani, Travnjaci, Džungle, Pustinje i Polarno – istražuje brutalne uvjete s kojima se suočavaju neke od najkompleksnijih, najizdržljivijih i zadivljujućih vrsta na planetu.

Nakon najviših planina na Zemlji, koje su dom snježnim leopardima, surim orlovima, planinskim kozama, bjelolikim guskama i gelada majmunima, te oceana u kojima preživljavaju tuljani koji se brane od morskih pasa, kornjače koje riskiraju život da bi osigurale budućnost sljedećoj generaciji, i pametni kitovi ubojice koji se bore za opstanak sa sve brojnijim neprijateljima, u novoj epizodi Negostoljubivog planeta gledatelji će moći vidjeti kako životinje preživljavaju u travnjacima.

Travnjaci su dom nekim od najvećih zvijezda životinjskog carstva: slonova, geparda, gazela, bizona, vukova… Međutim, status zvijezde im život ne čini ništa lakšim u utrci za preživljavanje. Ove divljine su među najhirovitijim okruženjima na Zemlji, u kojima životinje moraju izdržati stalno mijenjajuće turbulentno putovanje kroz mraz, vatru, poplave i suše. Danas godišnja doba postaju sve ekstremnija i nepredvidljivija. Život je teži nego ikada prije za divlje životinje prikazane u ovoj epizodi Negostoljubivog planeta, uključujući odrasle mužjake slona u borbama za naklonost ženki, ples grabežljivaca i plijena između geparda i gazela duboko u savanama Kenije i stado bizona koje se bori s mećavom na sjevernoameričkim ravnicama te ogroman čopor vukova u potjeri za njima. Kako izgleda opstanak u ovim ekstremnim uvjetima, gledatelji će moći saznati u trećoj epizodi Negostoljubivog planeta – Travnjaci, 12. svibnja u 21:00h na National Geographic-u.

'Negostoljubivi planet je vizualno putovanje našim planetom kroz šest ekstremnih okruženja. Ubrzane promjene planeta sve više nadmašuju sposobnost vrsta da se prilagode neprijateljskim okolnostima: ulozi su sada viši nego ikada prije,' kaže Navarro. 'Ovom vizualnim pričom svjedočimo njihovom preživljavanju.'

Uz izvršnog producenta Guillerma Navarra ('Panov labirint'), Oskarom nagrađenog filmskog snimatelja i redatelja, producenticu Marthu Holmes ('Plavi planet') nagrađenu nagradom Emmy, producenta Toma Hugh-Jonesa nagrađenog nagradom Emmy ('Plava Zemlja II'), producenta Delberta Shoopmana ('Otok Island') nagrađenog nagradom BAFTA te producenta Beara Gryllsa ('Otok') nagrađenog nagradom BAFTA – koji je i voditelj i pripovjedač emisije – Negostoljubivi planet skreće pozornost gledatelja na najnevjerojatnije - gotovo natprirodne - prikaze životinja koje su se prilagodile najokrutnijim evolucijskim iznenađenjima. Serija se usredotočuje na neke od najekstremnijih okruženja svijeta kako bi otkrila najnevjerojatnije priče životinjskog kraljevstva o preživljavanju na ovom planetu koji se neprestano i brzo mijenja.

Negostoljubivi planet producirala je kuća Plimsoll Productions za National Geographic. U Plimsoll Productions, izvršni producenti su Grant Mansfield, Andrew Jackson, Martha Holmes, Bear Grylls, Delbert Shoopman i Tom Hugh-Jones, koji također vrši dužnost showrunnera. Guillermo Navarro je i izvršni producent. Za National Geographic, izvršni producent je Kevin Tao Mohs. Geoff Daniels je izvršni potpredsjednik za globalne dokumentarne televizijske sadržaje za programe National Geographic-a.