SUSRET S PAPOM

Elegantno izdanje prve dame Francuske: Brigitte Macron zablistala u crnini

24.10.2022 u 22:38

Bionic
Reading

Francuskog predsjednika Emmanuela Macron po treći put u Vatikanu ugostio je papa Franjo s kojim se susreo u pratnji supruge, 69- godišnje Brigitte Macron. Prva dama Francuske tim se povodom u potpunosti pridržavala vatikanskog protokola po pitanju odijevanja

Privatna audijencija kod Pape važan je događaj, a odabir odjeće za tu prigodu vrlo je važno pitanje kojim upravlja tisućljetna tradicija. Vatikanski protokol navodi kako za vrijeme susreta s Papom žene trebaju nositi duge rukave, svečanu crnu odjeću i crni veo koji pokriva glavu. Međutim, od 80-ih godina strogi dress code, koji propisuje odijelo za muškarce te crnu haljinu i veo za žene, znatno je manje rigorozan.

Brigitte Macron Izvor: Profimedia / Autor: ABACA / Shutterstock Editorial / Profimedia

Baš kao 2018. godine na audijenciji kod Pape, Brigitte Macron i ovoga puta poštivala je propisani kodeks odijevanja noseći crnu haljinu strogog kroja do koljena, bez dekoltea i s prikrivenim ramenima.

Umjesto čipkastoga vea, koji Papine gošće posljednjih godina nose samo kada dolaze bez pratnje, prva dama nosila je kosu skupljenu u francusku pundžu da bi cjelokupno izdanje zaokružila klasičnim salonkama u špic.

PRVA DAMA FRANCUSKE

Brigitte Macron ne odustaje od hlača koje su proglašene nepoželjnima ove sezone

Pogledaj galeriju