new look

Elegantna midi suknja iz 50-ih vraća se na modnu scenu ovog proljeća i postaje jedan od najpoželjnijih komada

05.03.2023 u 13:05

Bionic
Reading

Osim minica i ekstra dugih suknji koje se najavljuju kao neizostavan dio proljetne mode, one najelegantnije midi dužine, što je bila omiljena verzija Christiana Diora, zavladale su njujorškim streetstyleom i time najavile svoj veliki povratak

Ako je ljeto sezona haljina, onda je proljeće nesumnjivo sezona suknji. A to je naglašeno ove godine, u kojoj se trendovi kreću od najsitnijih minica, iza kojih stoje brendovi kao što su Diesel, Blumarine ili Miu Miu, do maksi suknji boho stila koje dodiruju tlo.

No dobar stil često se krije u umjerenosti pa midi suknje nisu zaboravljene ni u nadolazećim mjesecima ove godine.

Midi verzija je elegantna suknja par excellence. Jednako se može nositi u uredu, ali i na elegantnoj večernjoj koktel zabavi, pa čak i u casual stilu uz sportsku obuću.

Zbog toga je konstanta u odjevnim kombinacijama najelegantnijih članica kraljevskih obitelji i stalan odjevni predmet u kolekcijama prestižnih modnih kuća.

Među svim varijantama u kojima dolazi midi suknja, od plisiranih do pencil modela, postoji posebno šarmantna inačica koja osvaja brojne zaljubljenice u modu i vlada međunarodnim streetstyleom. Riječ je o lepršavom modelu, a također je poznat kao kružna, circle, suknja.

Elegantni model poznat je kao amblem new looka, a početkom 50-ih kreirao ga je Christian Dior i karakterizira ga ideja 'žene cvijeća' s vrlo uskim strukom te širokom suknjom koja pada u obliku lopte.

Ova silueta ušla je u modu nakon vremena obilježenog pragmatizmom i oskudicom, što bi se danas moglo povezati s pandemijskom modom, obilježenom udobnom odjećom.

  • +5
New look suknja Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije

Kako new look suknju spojiti s modernim streetstyleom

Zbog velikog volumena ovih suknji preporučljivo ih je kombinirati s užim topovima da bi se uravnotežila njihova vizualna težina. Također savršeno pristaju uz potpetice poput klasičnih štikli ili minimalističkih sandala.