dobar izbor

Efektna, a nosiva više puta: Sezona vjenčanja u punom je jeku, a ovo je model haljine koji morate imati u ormaru

08.07.2022 u 06:16

Bionic
Reading

Kada se radi o odlascima na vjenčanja, pravila odijevanja znatno su se promijenila posljednjih desetljeća. Smjernice za izbor stajlinga znatno su ležernije i gostima daju puno veće mogućnosti utjecaja na izbor odjeće. No to ne znači da haljine za vjenčanja ne treba pomno odabrati, a ovim modelima teško da ćete pogriješiti

Ležerno, a opet dotjerano, stil je koji u posljednje vrijeme prevladava kada se radi o odjeći za svečane prilike. Nešto dalje od strogog black tie dress codea nalazi se koktel odjeća i s razlogom je postala jedan od najpopularnijih izbora za suvremena vjenčanja.

No što zapravo određuje koktel haljinu? Postoje različita tumačenja, ali, općenito govoreći, odnosi se to na haljinu mini ili midi duljine, formalniju od vašeg prosječnog izbora za zabavu, ali ne toliko formalnu da prelazi u područje black tie dress codea.

Ovakav izbor ujedno je vrlo praktičan jer koju god koktel haljinu odlučite odjenuti, velika je vjerojatnost da će vam dobro doći u budućnosti te ćete je nositi više puta uz sitno prilagođavanje dodataka, od cipela i torbice pa do nakita.

Uz to, odlična je vijest da najtraženiji brendovi haljina ove sezone imaju mnogo toga ponuditi u ovom stilu. Od kaftana Taller Marmo ukrašenog perjem, koji momentalno privlači pažnju, i Rixovih retro cvjetnih haljina, do Pradinih asimetričnih minica i šik korzeta Alexandera McQueena – izbor je doista šarolik, a uz ove haljine na plesni podij izaći ćete kao na modnu pistu, u velikom stilu.

  • +15
Svečane haljine Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije