CASUAL CHIC

Džemperi s ovim uzorkom s razlogom su modni klasik, a narednih mjeseci nećete poželjeti nijedne druge

10.09.2022 u 20:16

Bionic
Reading

Premda su za mnoge zaljubljenice u modu pruge nekako više rezervirane za ljeto, ništa manje prikladne nisu ni za hladnije mjesece u godini

Osobito su in komadi poput džempera na pruge, idealnih i za uvijek nezahvalno prijelazno razdoblje, a s puno stila kombiniraju ih Francuskinje.

Nikakvo čudo, jer su tzv. bretonske pruge nastale upravo u Francuskoj, a taj su upečatljiv uzorak kasnije popularizirale i francuske modne ikone poput Brigitte Bardot.

  • +10
Prugasti džemperi Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije

Upravo su džemperi na pruge, osobito oni u crno-bijeloj (ili bež) varijanti, najveći hit u jesensko-zimskom periodu.

  • +3
Charlize Theron Izvor: Profimedia / Autor: SL, Terma / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Riječ je o trendu koji zapravo nije nov, no uvijek je jednako svjež i zanimljiv, a velika obožavateljica takvih komada je i princeza od Walesa Kate Middleton te je majice i džempere na pruge nosila u brojnim prigodama.

Prugasti džemperi, jedan od najomiljenijih odjevnih komada koje obožavaju Francuskinje, viralni je trend koji je preplavio društvene mreže i gradske ulice. Bezvremenski i klasičan, prugasti džemper itekako je poželjan jesensko-zimski komad koji ćete nositi u brojnim prigodama jer doista ide uz sve što imate u garderobi.

Iako je najpopularnija bijela varijanta s tamnoplavim ili crnim prugama i polo kragnom, nećete pogriješiti ni ako se odlučite za drugačije inačice.

High street trgovine prepune su neodoljivih džempera na pruge, a na vama je da se odlučite koji vam se model najviše sviđa.