službeno je

Dubrovnik je prestigao Veneciju s najviše turista po glavi stanovnika

30.06.2023 u 08:51

Bionic
Reading

Britanska booking stranica izračunala je kako Dubrovnik posjeti 36 turista na jednog stanovnika, što ga čini najnapučenijom turističkom destinacijom Europe

Holidu, ugledna britanska booking stranica, napravila je izračun prema kojem je službeno utvrđeno kako je Dubrovnik postao grad s najviše turista po glavi stanovnika u Europi.

Stranica koja turistima pomaže pronaći i rezervirati smještaj i popratne događaje izračunala je prosječan broj turista i lokalnog stanovništva, koristeći podatke iz 2019. godine.

Najljepše plaže u Hrvatskoj Izvor: Pixsell / Autor: Pixsell; montaža Neven Bučević

Dobiveni podaci su uistinu zapanjujući - Dubrovnik prosječno godišnje posjeti 36 turista po glavi stanovnika!

Holidu je, stoga, upozorio potencijalne putnike u jedan od najljepših hrvatskih gradova da o svojoj odluci - razmisle dvaput.

Naime, kao što je pisao i New York Times, u Dubrovniku su već počele nesnosne gužve uslijed kojih je opuštanje i uživanje u odmoru i ljepotama grada nerijetko daleko od zamišljenog. Njihova preporuka je posjet početkom svibnja te od sredine rujna do druge polovice listopada.

Dubrovnik je tako prestigao i Veneciju koja je ostala na drugom mjestu s gotovo upola manje turista, njih 21 po glavi stanovnika.

Važnost zaštite od sunca Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia; montaža Neven Bučević