ASTRO INFO ZA SVE ZNAKOVE

Dramatičan početak travnja: Retrogradni Merkur i pomrčina obećavaju zastoje i komplikacije

31.03.2024 u 08:26

Bionic
Reading

Početak retrogradnog kretanja Merkura 1. travnja ove godine pada između pomrčine Mjeseca u Vagi i pomrčine Sunca u Ovnu, a koja nas očekuje 8. travnja. Pomrčine donose turbulencije, izvlače na površinu ono skriveno i potiču promjene u određenim aspektima života

U ovom slučaju stavljaju naglasak na odnose (Vaga) i osobnost (Ovan), ali će se na svaki znak to odraziti na drugačiji način.

Pomrčine navode da se osvrnemo na prošlost, a retrogradni Merkur ima jednak učinak. On će se cijelo vrijeme, do 24. travnja, zadržati u znaku Ovna, potičući nas da prilagodimo svoj odnos prema sebi, poradimo na pogreškama i dovršimo započeto. Retrogradni Merkur može pomoći da analiziramo svoje ranije postupke, uvidimo štetne misaone obrasce, otkrijemo kako se možemo poboljšati te se oslobodimo repova i dugova.

Pogledaj detaljni horoskop

Od 1. do 24. travnja, dok planet uma, prometa i ophođenja prividno nazaduje, sposobnost kritičkog razmišljanja i dobre procjene može biti zamagljena.

U to će vrijeme češće dolaziti do nesporazuma i prepirki. Ako vam se ne svidi ili ne bude jasno što je druga osoba rekla ili napisala, stanite na loptu i provjerite jeste li je ispravno shvatili. Školarcima i studentima savjetujemo da ponove gradivo i popune rupe u znanju da bi lakše pratili nastavu.

  • +5
Kristen Stewart rođena je 9. travnja 1990. u znaku Ovna Izvor: Profimedia / Autor: Kristin Callahan / Shutterstock Editorial / Profimedia

Za spomenuto razdoblje ne preporučujemo započinjanje novih projekata i procedura, sklapanje važnih poslova i potpisivanje ugovora. Loš je trenutak za putovanja, naručivanje robe, kupovinu vozila i informatičke opreme. Te će naprave biti sklone kvarenju, baš kao i telefonske i internetske veze.

Elektronička pošta i aplikacije za poruke zahtijevaju posebnu pozornost. Dvaput provjerite adresu ili broj na koji šaljete poruku i je li stigla na odredište. S obzirom na to da retrogradno kretanje Merkura donosi odgode i kašnjenja, oboružajte se strpljenjem i ne trčite pred rudo.