TIM DENT Miličić

Dr. Tamara Žaja Miličić: 'Stomatologija je moja prva ljubav, ali moram priznati da jednako uživam u menadžerskim vodama'

31.03.2021 u 11:28

Bionic
Reading

Protekla godina, ali i aktulna, izazovna je za sve djelatnosti, pa tako i za stomatologiju

Razgovarali smo s doktoricom dentalne medicine- Tamarom Žajom Miličić, specijalisticom stomatološke protetike i suvlasnicom zagrebačke stomatološke poliklinike – TIM DENT Miličić

1.Koje je najčešće postavljeno pitanje koje dobijete od pacijenta?

Pacijenti se uvijek raspituju za razne mogućnosti rješenja svog problema, bilo to estetske ili funkcionalne prirode. Današnji svijet nametnuo je imperativ ljepote pa mogu reći da većina novih pacijenata prvenstveno razmišlja kako svoj osmijeh učiniti ljepšim. Pacijenti su danas zahvaljujući digitalnim medijima informiraniji nego nekada te prije no što dolaze u neku ordinaciju znaju otprilike što žele, upoznati su s uslugama i njihovim prednostima. I to je dobro jer se vidi da istražuju i da svoj osmijeh žele prepustiti specijalistima. Kada je estetika u pitanju, oni koji sanjaju o holivudskom osmijehu najviše se interesiraju za zubne ljuskice VENEERS. Naručuju se na pregled kako bi saznali jesu li kandidati za tu terapiju. Budući da s pomoću njih vrlo brzo možemo promijeniti estetiku osmijeha česti su odabir pacijenata. Možemo ispraviti boju, oblik i veličinu zuba te korigirati razmak između prednjih gornjih sjekutića.

2.Vaša Poliklinika TIM DENT Miličić već je godinama mjesto s izuzetnim recenzijama. Što mislite i čime se vodite kada je riječ o uspješnom poslovanju?

U svome radu ne odustajemo od naše vizije stvaranja novog funkcionalnog osmijeha. Na to nas neprestano podsjeća i naš slogan – 'Vaš osmijeh. Naša strast.' To je filozofija naše poliklinike.

Gajimo individualan pristup svakom pacijentu, slušamo želje pacijenata i uvažavamo ih u potpunosti kada se ne kose sa zakonima struke. Radimo non-stop na sebi educirajući se u zemlji i u inozemstvu kako bismo novim znanjima doprinijeli boljoj kvaliteti vlastite ponude.

Naš je tim sastavljen od specijalista raznih grana stomatologije tako da je interdisciplinarna suradnja u našem timu česta, a to je jako važno ako pacijenti trebaju usluge više specijalista. Kod nas dobivaju sve na jednom mjestu.

3. Koliko je važno pratiti „trendove“ u tehnologijama?

Ulaganje u tehnologiju u ordinaciji, zubnom laboratoriju i RTG odjelu jako je važno jer nam suvremena tehnologija omogućuje brži, jednostavniji i precizniji rad, a tako omogućujemo prikladnu terapiju i osiguravamo rezultate, što se vidi na našim nasmijanim i zadovoljnim pacijentima.

Mislim da je ulaganje u tehnologiju jedan od važnijih diferencirajućih faktora u poslovanju jedne poliklinike.

Naši specijalisti prate tehnološke trendove u svom području djelovanja. To se odnosi i na pribor za rad, uređaje, ali i na dentalne materijale. Svaki novitet na tržištu poboljšana je verzija nekog prethodnog proizvoda ili potpuna inovacija. Mi ih redovito pratimo te se odlučujemo za nabavu one tehnologije koja našem timu najviše odgovara, a omogućuje zamišljene rezultate terapije za pacijente.

Osiguravanje moderne tehnologije u svim odjelima poliklinike znači da pridajemo važnost svim segmentima poslovanja jednako.

4.Koje bi usluge istaknuli kao vaše najjače adute?

Kao polivalentna poliklinika, pružamo sve stomatološke usluge i jednaku pažnju pridajemo popravku, liječenju zuba, oralnoj kirurgiji i stomatološkoj protetici. Ono što je ipak „hit“ posljednjih nekoliko godina u našoj poliklinici je tzv. osmijeh za jedan dan ili stručno zvani All on 4, implanto-protetski koncept koji bezubim pacijentima vraća osmijeh na lice u roku od 24 sata.

Također, istaknula bih i su traženi zahvati već godinama svi oni koji pripadaju sferi tzv. holivudskog osmijeha, poput ljuskica, cirkon keramičkih krunica te izbjeljivanja zubi.

Uz to, apliciranje Vistabela te hijaluronskih filera postali su redoviti estetski rituali naših pacijenata jer na prirodan i minimalno invazivan način vraćaju licu svježinu i mladolikost.

5.Iza nas je zaista turbulentna godina i svako zanimanje je doživjelo svojevrsnu promjenu. Kako ste se u Poliklinici nosili s ovom korona godinom?

2020. godina za sve je bila kako privatno tako i poslovno najveći izazov do sada. Ni mi nismo bili pošteđeni perioda lockdowna. Kao pripadnici jedne od ugroženijih struka koja je u neposrednom kontaktu s izlučevinama pacijenata, morali smo postrožiti mjere u ordinaciji. I inače u stomatološkim ordinacijama vladaju sterilni uvjeti, nose se maske i rukavice tijekom zahvata te viziri i zaštitna odijela tijekom operacija. Prošle smo godine morali prorijediti naručivanje pacijenata, a to znači da nam u čekaonici nije moglo biti istovremeno više pacijenata, dezinfekcijska sredstva za ruke i učestalo pranje ruku osoblja i pacijenata postala je svakodnevica. Što se toga tiče, nama kao struci ove mjere nisu predstavljale neki veći problem jer smo ionako mnogo toga već i prije pojave korone koristili i primjenjivali. Naravno, neke prilagodbe nisu lagane ili brzo izvedive, ali situacija je takva i za dobrobit svih nas morali smo se prilagoditi i funkcioniramo kao i svi ostali, dok čovječanstvo ne pobjedi virus. Kolektiv je primio cjepivo, a sad nam ne preostaje ništa drugo nego da kao i svi ostali poštujemo propisane mjere i strpljivo čekamo kraj pandemije.

6.Koji dio Vašeg posla Vam je najomiljeniji?

Otkada smo suprug i ja otvorili vlastitu polikliniku, nisam više samo doktorica dentalne medicine, već obnašam i menadžersku ulogu. Naravno, stomatologija je moja prva ljubav, ali moram priznati da jednako uživam u menadžerskim vodama. Kao specijalistici stomatološke protetike, najdraži mi je dio terapije kada stvaramo tzv. Hollywood osmijeh pomoću zubnih ljuskica ili cirkon keramičkih krunica, a uživam u trenutku kad se pacijenti sretno nasmiju ugledavši odraz svog osmijeha u ogledalu na samom kraju terapije. To je neprocjenjivo. Znati da si svojim znanjem pomogao nekome da ponovno bude sretan, to je za mene poseban osjećaj.