SLATKI ZALOGAJ

Brza kremasta torta koja se topi u ustima naš je prijedlog za slađi vikend

05.06.2020 u 11:06

Bionic
Reading

Imate li bolju ideju za započinjanje neradnog jutra uz šalicu kave i šnitu torte koju ste ispekli za čas posla? Mmm, od same pomisli na ovaj kremasti desert rastu nam zazubice. Kolač se doslovno topi u ustima, a toliko je brz i jednostavan da ćete ga poželjeti češće raditi

Priprema ove torte vrlo je jednostavna i prilagođena početnicima, a sve što vam je potrebno su kalup za tortu promjera 22 centimetara i nekoliko osnovnih sastojaka koje zasigurno već imate u svojoj kuhinji. Držite se naših uputa i mjesta za pogreške nema.

Sastojci

Za biskvit:

  • 300 g brašna
  • 100 g šećera
  • 100 g omekšalog maslaca
  • 1 jaje
  • 16 g praška za pecivo

Za kremu:

  • 400 ml mlijeka
  • 3 žumanjka
  • 100 g šećera
  • 40 gr brašna
  • Limunova korica

Priprema

1. U zdjelu dodajte 300 g brašna, 100 g šećera i 100 g omekšalog maslaca te sve zajedno prstima usitnite i promiješajte.

2. Zatim dodajte jaje i prašak za pecivo pa ponovno sve promiješajte rukama. Dobit ćete suhu smjesu s grudama. Stavite smjesu u hladnjak da se hladi.

3. Za to vrijeme u lonac ulijte 400 g mlijeka. Naribajte koricu limuna i pustite da se kuha do vrenja.

4. U čistoj posudi umutite 3 jaja i 100 g šećera. Dodajte postepeno 40 g brašna i sve vrijeme miješajte kako bi dobili glatku smjesu.

5. Do vrenja ugrijano mlijeko ulijtevajte polako u kremu, miješajući sve vrijeme.

6. Prebacite u lonac na vatru i kuhajte uz povremeno miješanje. Kada krema zavrije kuhajte još dvije minute uz miješanje, dok se krema ne zgusne. Pokrijte kremu poklopcem da postane kremastija.

7. Kalup nauljite i obložite papirom za pečenje. Na dno kalupa prebacite pola smjese za biskvit i lagano rukom poravnajte.

8. Dodajte kremu tako da ostavite razmak 1 cm od ruba kalupa. Ako procijenite da imate previše kreme, ne morate staviti sve.

9. Posipajte kremu ostatkom suhe smjese (prvo rubove, a potom krenite prema sredini).

10. Pecite 40 minuta u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva. Kada je kolač gotov, pustite ga da se malo ohladi. Izvadite ga iz kalupa, posipajte šećerom u prahu i poslužite ga narezanog na trokute. Po želji možete ga poslužiti i prelivenog s ostatkom kreme.