ZA PRSTE POLIZATI

Doris Pinčić otkrila je preukusan i zdrav recept za ručak koji vam neće oduzeti previše vremena

  • Autor: I. B. T.
  • Zadnja izmjena 10.12.2020 21:49
  • Objavljeno 10.12.2020 u 19:36
tportal

Izvor: Društvene mreže / Autor: Instagram

Ako nečemu Doris Pinčić ne može odoljeti, onda je to ukusna hrana. Lijepa voditeljica, baš kao i većina zaposlenih Hrvata i Hrvatica, živi užurbanim tempom i svakodnevno žonglira između poslovnih i majčinskih obaveza pa najviše voli kad su jela koja priprema kod kuće zdrava, ukusna i brzo gotova. Jedan takav recept podijelila je i sa svojim fanovima na Instagramu

HRT-ova voditeljica Doris Pinčić strastvena je zaljubljenica u hranu, što se dalo primijetiti još tijekom njezina angažmana na RTL televiziji, gdje je svoje prve voditeljske korake napravila u kulinarskoj emisiji 'Tri, dva, jedan - kuhaj!'.

Osim što kuha za svoje ukućane, lijepa voditeljica danas uživa u snimanju vlastitog gastro serijala 'Kuhinja babe Eve' u kojem posjećuje razne dijelove Lijepe naše i zajedno s lokalcima uči raditi nova tradicionalna jela.

No, kada nije na snimanjima, 32-godišnja Zadranka slasne recepte priprema u svoja četiri zida, za svoje malene nasljednike, Donata i Gitu. Nedavno je u svojoj rustikalnoj kuhinji pripremila super jednostavno jelo, gotovo za svega desetak minuta, koje je podijelila s pratiteljima na Instagramu.

Doris je snimila video u kojem s nutricionisticom Darijom Vranešić razgovara o pripremi ribljih jela, a ovog puta odluka je pala na tjesteninu s fileom crvenog bodečnjaka, jedne od najcjenjenijih pripadnika oborite ribe koja živi na velikim dubinama uz morsko dno.

Doris Pinčić

Doris Pinčić

Izvor: Društvene mreže / Autor: Instagram

Postupak je vrlo jednostavan i neće vam oduzeti previše vremena. Voditeljica je riblje filee s kožom kratko prepekla na maslinovom ulju, maknula ih s tave i na isto ulje stavila šaku cherry rajčica, češnjak i nakon nekoliko minuta sve prelila bijelim vinom.

Sa strane je za to vrijeme u kipućoj vodi skuhala tjesteninu od durum pšenice. Ukoliko se bacite u pripremu ovog recepta pripazite da tjesteninu ne prekuhate, već da je ostavite al dente. Skuhanu tjesteninu potom prebacite u tavu s rajčicama i češnjakom pa sve podlijte s malo vode u kojoj se kuhala tjestenina.

Zatim dodajte ribu i sve zajedno zalijte s još malo maslinovog ulja, posolite i popaprite i začinite s malo svježeg peršina. Za svega 10 minuta dobit ćete brz, nutritivno dobro izbalansiran i ukusan obrok.

  • +18
  • +15

Doris Pinčić

Izvor: Pixsell / Autor: Milan Sabic/PIXSELL

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!