Purgerica – ljubav na prvi okus

Donosimo nastavak priče o jednom obiteljskom restoranu u zagrebačkom naselju Sigečica na adresi Folnegovićeva 10 – Purgerici

20.01.2020 u 10:51

Bionic
Reading

Iza tog imena stoji jedan mali tim ljudi sa velikom ambicijom i željom da ljudima omoguće kvalitetnu prehranu po prihvatljivim cijenama

Na njihovom jelovniku pronaći ćete roštilj na drveni ugljen pripremljen od mesa iz domaćeg uzgoja koje nekoliko puta tjedno pristiže svježe iz provjerenih izvora – ovdje nećete pronaći uvozno meso upitne kakvoće.

Pizze se s druge strane pripremaju u krušnoj peči sa izvornim talijanskim 00 (Zero-Zero) brašnom, čistom polpom i mozzarellom koje uvoze izravno iz Italije. Kako kažu u Purgerici, talijani su doveli pizzu od „sirotinjske hrane“ do savršenstva pa ne treba otkrivati toplu vodu nego jednostavno primijeniti njihovo iskustvo.

Kako bi svi oni koji zbog današnjeg užurbanog životnog ritma nemaju vremena pretjerano razmišljati o svakodnevnoj prehrani i uglavnom jedu „u prolazu“ ili „nešto s nogu“, Purgerica svaki tjedan donosi novu ponudu popularnih gableca da bi svatko mogao pronaći nešto po svom „šmeku“. U toj ponudi pronašli smo i neka stara jela karakteristična za ovo podneblje koja polako padaju u zaborav kao što su kuhani štrukli, sekeli gulaš, krpice sa zeljem i faširanci, ali i juneći gulaš sa domaćim njokima koji je vrlo brzo postao prvi izbor mnogih gurmana.

No ovdje priča ne prestaje – jer u ovom je prostoru jedna tradicionalna zagrebačka obitelj odlučila oživjeti stari duh Zagreba. Podsjetit ćemo Zagrepčane i sve koji u Zagrebu žive ili kroz njega prolaze na jela koja su jeli naši stari. Potaknut ćemo mlade i one starije da se odvaže ponekad odabrati tradiciju pored modernog te isprobaju jela koja padaju u zaborav.

Dođite u Purgericu ili naručite dostavu na www.purgerica.eu i doživite Zagreb na tanjuru!