LJUDI DOBROG SRCA

Donirajte stare knjige za spas životinja

18.03.2015 u 14:29

Bionic
Reading

Zagrebački životinjski kutak skuplja stare knjige za donacijski program azila Dumovec

Bilo kojim radnim danom od devet ujutro do osam sati navečer ili subotom od devet do 13 sati možete u Vlašku 105 donijeti sve stare knjige koje više ne trebate i tako pomoći životinjama u azilu Dumovec

Azil Dumovec je sklonište za nezbrinute životinje Zagreba već 14 godina. U njemu se većinom nalaze psi koji su svi cijepljeni, mikročipirani, a odrasli su i sterilizirani.

Djelatnici skloništa svakodnevno se brinu o psima, macama te ostalim napuštenim životinjama koje lutaju Zagrebom. U suradnji s Gradskim uredom za poljoprivredu i šumarstvo, napravljeni su protokoli za suradnju s policijom, vatrogascima, Centrom 112, Info centrom te komunalnim redarstvom, a zajedno s veterinarskom inspekcijom grada Zagreba i sklonište za zanemarene i zlostavljane životinje.


Osnovna zadaća Skloništa za nezbrinute životinje grada Zagreba je stalna i primjerena skrb o napuštenim životinjama, promicanje pozitivnog odnosa prema životinjama, smanjenje broja napuštenih životinja te što brže i kvalitetnije udomljavanje. Djelatnici skloništa su motivirani, stručni i ustrajni, te spremni i obvezni trajno se usavršavati.

U skloništu se posebna pažnja posvećuje programima edukacije i volontiranja.

Zagrebački životinjski kutak
je informativni centar o životinjama u Zagrebu osmišljen u suradnji sa Zoološkim vrtom grada Zagreba i Skloništem za nezbrinute životinje grada Zagreba te Info centrom SUZA, a cilj mu je promocija zaštite životinja te jačanje svijesti javnosti o savjesnom ponašanju i brizi za ljubimce i ostale životinje.