ZANIMLJIVI PODACI

Dokaz da je štiklama odzvonilo, na cijeni je udobnost

05.10.2016 u 16:13

Bionic
Reading

Kada okorjela zaljubljenica u visoke pete, poput slavne Victorije Beckham, odluči svakodnevno nositi tenisice, čini se da je eri stiletto obuće uistinu odzvonilo, što danas potvrđuju i rezultati istraživanja

Poput Victorije, slavne zvijezde u posljednje vrijeme sve se češće može ugledati u udobnom paru tenisica, a najnovije istraživanje provedeno u Britaniji potvrđuje zamjetan rast ove modne prakse.

Rezultati istraživanja marketinške tvrtke Mintel tako su pokazali da su Britanke u posljednjih godinu dana kupile znatno više tenisica naspram obuće s visokom potpeticom.

Prema podacima istraživanja, 37 posto Britanki koje su posljednjih godinu dana kupovale obuću odlučilo se za tenisice, dok je 33 posto njih kupilo obuću s potpeticom.

Dobiveni podaci otkrivaju da se prošla godina pokazala prijelomnom. Popularnost obuće s petom generalno opada, što sugerira podatak o 59 posto kupaca ženske obuće koji preferiraju ravne modele, naspram 12 posto ispitanica koje se odlučuju na kupnju obuće s visokom potpeticom.

Rastući trend popularnosti ravne obuće najviše je uočen u dobnoj skupini žena od 35 do 44 godine. Gotovo polovica (48 posto) žena koje pripadaju spomenutoj dobnoj skupini prošle godine kupila je barem jedan par udobnih tenisica, naspram 30 posto ispitanica iz iste skupine koje su se odlučile za kupnju štikli.