COMFORT FOOD

Dobrih recepata za palačinke nikad dosta, a oduševit će vas ovaj koji uključuje nešto drugačije tijesto

21.09.2022 u 11:27

Bionic
Reading

Palačinke su bez sumnje među najpopularnijim slasticama, a mnogi ih vole baš s nekim slasnim čokoladnim namazom ili pak posute kakaom

Zaželjeli ste se nečeg slatkog, ali nemate ideja? Ovoga puta donosimo pomalo neuobičajen recept za ukusne palačinke koji uključuje i kakao dodan u tijesto.

Završnu notu ovoj prefinoj slastici dat će i orašasti plodovi dok će listovi mente i malo bobičastog voća pružiti osvježavajuću aromu.

Sastojci:

  • 2 jaja
  • 125 g brašna
  • kakao
  • četvrtina žličice soli
  • 250 ml mlijeka
  • 50 g maslaca
  • žličica maslaca (za lim za pečenje)

Čokoladna krema

  • 200 g čokolade
  • 30 g šećera
  • 150 ml mlijeka
  • 50 ml vrhnja
  • 30 g maslaca

Za dekoraciju:

malo metvice i malina (možete koristiti i borovnice, kupine, ribizl...)

Priprema:

U zdjeli pomiješajte jaja s brašnom, kakaom i soli, dodajte mlijeko i umutite. U loncu rastopite maslac, dodajte prethodnoj smjesi i nastavite mutiti dok ne bude grudica. U tavu na srednje jaku vatru stavite žlicu maslaca, dodajte šeflju tijesta, dobro rasporedite i, kad počnu izlaziti mjehurići, preokrenite i pecite s druge strane. Ponavljajte postupak dok ne ispečete svu smjesu.

Krema:

Otopite čokoladu u vodenoj kupki na laganoj vatri uz često miješanje. U malom loncu zagrijte mlijeko, vrhnje i šećer. U mlijeko ulijte čokoladu i lagano miješajući prokuhajte nekoliko sekundi. Maknite s vatre i dodajte maslac malo po malo uz stalno miješanje, sve dok ne dobijete glatki i homogeni umak. Palačinke nafilajte čokoladnom kremom, ukrasite nasjeckanim orašastim plodovima, dodajte listiće mente i malo malina. I dobar tek!