MODNI KLASICI

Dizajner pariške modne kuće otkriva kojih je to pet komada koje bi svaka žena trebala imati u ormaru

08.01.2022 u 21:37

Bionic
Reading

Dizajner pariškog Patoua, koju je probudio i ponovo stavio na modnu kartu ovu modnu kuću, otkriva kojih je to pet komada odjeće koje bi svaka žena trebala imati u ormaru

Zimska capsule kolekcija modne kuće Patou sastoji se od modnih klasika, ručno pletenih komada u koje je dovoljno umotati se kako biste u trenu osigurali besprijekoran i udoban look. Na čelu ovog pomalo zaboravljenog brenda zadnjih godinu dana nalazi se Guillaume Henry, poznat po profinjenoj modi koju stvara.

A što je za njega definicija stila? 'Žena koja se osjeća ugodno u svojoj odjeći uvijek će imati stila', kaže Henry.

Osnova dobrog stila su svakako bezvremenski komadi koje možete samo nadograđivati omiljenim komadima. Henry u novoj kolekciji potpisuje suvremene komade koji su suptilno posuđeni iz ormara brenda koji je revolucionirao modu 1920-ih. To je moda dizajnirana ne samo da se nosi sada već zauvijek, a upravo je to danas definicija pravog luksuza.

  • +9
Patou kolekcija za proljeće i ljeto 2022. Izvor: Profimedia / Autor: _ / Avalon / Profimedia

'Ljudi u posljednje vrijeme sve mudrije biraju na što će potrošiti novac, a kad je odjeća u pitanju vidljiva je želja za kvalitetnim komadima koji će trajati. Prisutan je povratak garderobi koju želimo zadržati do kraja života, a transparentnost i ekološka odgovornost također postaju esencijalni, a ova zdravstvena kriza u kojoj se nalazimo posljednje dvije godine samo je naglasila potrebu da se fokusiramo na te vrijednosti', kaže Henry.

Top pet komada koje bi svaka žena trebala imati u ormaru:

  • Baloner
  • Kaput mornarskog kroja
  • Traperice od organskog pamuka
  • Jakna od (umjetne) kože
  • Balon suknja