OČUVANJE NASLJEĐA

Diesel sponzorira obnovu mosta Rialto u Veneciji

29.10.2015 u 12:01

Bionic
Reading

Osnivač brenda Diesel, Renzo Rosso, postao je pokroviteljem obnove mosta Rialto u Veneciji, prvog i najstarijeg mosta preko kanala Grande. Njegov holding Only The Brave tako je jedina organizacija koja je ponudila pet milijuna eura za taj projekt

'Globalne suradnje za očuvanje našeg naslijeđa postaju sve popularnije i to je sretna vijest. Imali smo sreće da smo pronašli nekoga tko je prihvatio našu ideju i složio se s njom kako bismo sačuvali ovaj važan gradski spomenik', rekao je gradonačelnik Venecije Giorgio Orsoni nakon potpisivanja ugovora.

Renzo Rosso, direktor brenda Diesel, rekao je kako privatne tvrtke i organizacije moraju surađivati s vlastima kako bi učinili svijet boljim mjestom.

'Vjerujem u vrlo moderan poslovni model po kojem svatko dobiva najbolje. Čovjek sam ne može postići ništa, samo tim ljudi može postići konkretne rezultate. Kad stvarate profit, bilo bi pošteno da dio njega ulažete u kulturne i socijalne djelatnosti, osobito danas. Ne kažem da bi privatni sektor trebao uzeti mjesto javnom, ali mislim da bi se privatni subjekti trebali obvezati na suradnju s javnim institucijama kako bi ovaj svijet napravili boljim mjestom. Kapa dolje Veneciji na njenoj učinkovitosti i spremnosti na finalizaciju ovog posla', rekao je Renzo Rosso.

U vlasništvu Rossovog holdinga Only The Brave (OTB) nalaze se brendovi Diesel, Maison Martin Margiela, Viktor & Rolf i Staff International, kompanija koja proizvodi za kuće Just Cavalli, Vivienne Westwood Red Label, DSquared i Marc Jacobs Men.