NE PROPUSTITE

Dani otvorenih vrata Pivovare Medvedgrad

15.03.2014 u 10:10

Bionic
Reading

Pivovara i pivnica Medvedgrad slavi 20. obljetnicu uspješnoga rada. Slavlje će trajati cijele godine, a počelo je Danima otvorenih vrata u petak, 14. ožujka

Godine 1994. počela je kao prva mini pivovara i pivnica u Zagrebu. 'Piva su nefiltrirana, bez konzervansa i surogata, a proizvedena su od najboljih prirodnih sastojaka', ističu iz pivovare Medvedgrad.

Proizvodi i toči pet vrsta piva: svijetlo pivo Zlatni Medvjed, crno pivo Crna Kraljica, rezano pivo Mrki Medvjed, pšenično pivo Dva Klasa i ekstra jako Grička Vještica, no i nova 'sezonska' piva, poput piva od višnje, tamnog pšeničnog piva te piva s dodatkom kave.

U sklopu Dana otvorenih vrata, Pivovara i pivnica Medvedgrad predstavljaju dva nova piva koja su trend u svijetu a novitet u Hrvatskoj. Radi se o dva ale piva, tamnom i svijetlom.

Aleovi su tradicionalno engleska i belgijska piva, a vjerojatno najpopularniji ale je Guinness. Temeljna razlika između aleova i lagera je u tome što su aleovi fermentirani s drugačijom skupinom kvasaca od lagera, ale kvasac fermentira pri višim temperaturama nego lager kvasac i zbog toga je kompleksniji, bogatijeg okusa i znatno aromatičniji (više mirisa) što je rezultat fermentacije na višim temperaturama.

Osim dvaju novih piva, Pivovara Medvedgrad predstavlja i Mikro pivovaru kapaciteta 50 i 100 litara za kućnu uporabu.

Uz kupnju Mikro pivovare, svaki kupac stječe pravo na besplatni edukativni tečaj koji vodi Majstor pivara koji od 1992. surađuje s Češkim institutom za pivu.

Dani otvorenih vrata jedinstvena su prilika da pivoljupci saznaju sve o putovanju kojim pivo prolazi, upoznaju proces proizvodnje, vide i opipaju sirovine koje idu u pivo.

Dani otvorenih vrata traju sve do ponedjeljka, 17.ožujka.