'ZA DJECU LEPTIRE'

Dani orhideja u vrtnom centru Kalia

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 13.01.2012 13:57
  • Objavljeno 13.01.2012 u 13:57
orhideje grupno

orhideje grupno

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Vrtni centar Kalia drugu godinu zaredom organizira humanitarnu akciju pod nazivom 'Dani orhideja za djecu leptire' koja će trajati od 13. do 31. siječnja. Kupnjom orhideje donirate udruzi Debra

Zagreb, 12. Siječnja, 2012. Od 13. do 31. siječnja 2012., u Vrtnom centru Kalia, Žitnjak bb, održava se humanitarna akcija pod nazivom Dani orhideja. Tijekom akcije, veliki izbor orhideja i proizvoda za njegu orhideja prodavat će se po akcijskim cijenama, a dio prihoda, odnosno 1 kuna od svake prodane Vrtni centar Kalia donirati će udruzi Debra, udruzi oboljelih od bulozne epidermolize.

Akcija će se produljiti na cijelu 2012. godinu te će se sredstva za udrugu Debra prikupljati tijekom cijele godine.

Ideja, da se dio prihoda od prodaje donira udruzi Debra, nastala je iz samog imena roda 'phalaenopsis' koje dolazi od grčke riječi phalaina - 'noćni leptir' i opsis - 'liči', a djecu oboljele od bulozne epidermolize često nazivamo upravo 'djeca leptiri', zbog njihove osjetljive kože koju se ponekad ne može ni dotaknuti.

Tijekom Dana orhideja, u centru će biti izloženo više od 20 vrsta različitih orhideja iz rodova Phalaenopsis, Dendrobium, Cymbidium, Cambria, Cattleya, Oncydium, Vanda, Militonia, Zygopetalum, Bressia, Paphiopedilium... od kojih su neke zaista vrlo rjetko viđene.

Uz cvijeće, posjetitelji će po akcijskim cijenama moći kupiti i sve što je potrebno za dobar rast i njegu ovog lijepog bilja: teglice za orhideje u raznim bojama, gnojiva za orhideje, te držače za orhideje.

Debra, društvo oboljelih od bulozne epidermolize, osnovano je s ciljem međusobnog povezivanja i organiziranja pomoći i podrške oboljelima od rijetkih bolesti i njihovim obiteljima. DEBRA provodi aktivnosti usmjerene na unaprijeđenje sustava zdravstvene i socijalne skrbi, razvoja međusektorske suradnje i zagovaranja i lobiranja prava oboljelih od rijetkih bolesti. Organizacija svoj rad zasniva na humanosti, socijalnoj osjetljivosti, entuzijazmu, ravnopravnosti, suradnji i inovacijama. Ciljevi djelovanja udruge su upravo međusobno povezivanje i organiziranje pomoći oboljelima od bulozne epidermolize, te edukacija obitelji i liječnika specijalista i bolja socijalizacija oboljelih od EB. Udruga se bavi zaštitom i promicanjem prava jedne od najranjivijih društvenih skupina i ne promiče osobne interese vlastitih članova, prepoznaje potrebe i odgovara na iste socijalno osjetljive skupine u društvu.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi