INFORMIRAJMO SE

Dan otvorenih vrata povodom Svjetskog dana šećerne bolesti

09.11.2016 u 18:34

Bionic
Reading

Povodom obilježavanja Svjetskog dana šećerne bolesti 14. studenog Sveučilišna klinika Vuk Vrhovac KB-a Merkur organizira Dan otvorenih vrata klinike koji će se održati u subotu 12. studenog od 10 do 18 sati

Bliži se Svjetski dan šećerne bolesti, 14. studenog, i među mnogima koji će ga obilježiti našla se Sveučilišna klinika Vuk Vrhovac KB-a Merkur te je organizirala Dan otvorenih vrata klinike.

Svrha ovog događanja je širenje svijesti o šećernoj bolesti, mogućnostima dijagnoze i liječenja, kao i značenju njenih komplikacija. Tijekom dana održat će se radionice, kratka predavanja, ciljani pregledi i savjetovanja.

Osim Sveučilišne klinike Vuk Vrhovac KB-a Merkur, u Zagrebu će Svjetski dan šećerne bolesti obilježiti Klub roditelja Zagrebačkog dijabetičkog društva bogatim programom za najmlađe u suradnji s udrugom Mali grad i kazalištem Trešnja u subotu 12. studenog, dok Hrvatski savez dijabetičkih udruga u Domu sportova u nedjelju i ponedjeljak održava besplatne preglede i edukaciju o šećernoj bolesti.