rezultati u tren oka

Da, i glačalo treba ponekad očistiti: Uz ovu metodu učinit ćete to brzo i lako

21.06.2021 u 12:13

Bionic
Reading

Bez obzira volite li ili ne peglanje, činjenica je da je glačalo neizbježno u kućanstvu. No, znate li da i glačalo treba pravilo održavati i redovito čistiti? Uz ovu metodu učinit ćete to u tren oka

Glačanje svježe oprane bijele košulje s prljavom peglom potpuno je kontraproduktivno. Naime, i glačalo treba redovito čistiti. Nakon nekoliko sati glačanja odjeće u pegli se lako natalože nakupine koje na prvi pogled nisu tako očite. Prašina, deterdžent, omekšivač, pa čak i komadići vlakana odjeće vrlo lako se mogu zaglaviti na, ali i unutar dna pegle. Srećom, postoji vrlo jednostavan i učinkovit način čišćenja glačala, no važna je učestalost čišćenja i održavanja piše marthastewart.com.

Peglu je preporučljivo očistiti jednom mjesečno, ovisno i učestalosti upotrebe. Također, jasan znak da je vrijeme za čišćenje je kada glačalo prilikom peglanja počne povlačiti odjeću te se ona počne lijepiti za dno pegle.

Najbolja metoda čišćenja glačala

Čišćenje glačala je postupak od dva koraka: prvo je potrebno očistiti spremnik za vodu, a zatim i samo dno glačala. Za prvi korak čišćenja jednostavno spremnik napunite vodom i pritišćite gumb za paru sve dok se spremnik ne isprazni. To će osigurati uklanjanje svih čestica koje su se kalcificirale unutar spremnika. I dok se mnogima može čišćenje pegle isključivo vodom učiniti prejednostavno, upravo je u tome trik – u spremnik glačala treba izbjegavati stavljati bilo kakve kemikalije jer bi vrlo lako mogle uništiti glačalo.

Slijedeći korak je čišćenje dna pegle. Prvo provjerite je li glačalo isključeno, a spremnik za vodu prazan. Zatim dno pegle prebrišite vlažnom krpom. Nakon toga na frotirski ručnik u debljini od dva centimetra nanesite kremu za čišćenje pegle, a glačalo uključite na najvišu postavku pamuka. Kružnim pokretima pređite vrućim glačalom preko ručnika. Ne brinite ako tijekom ovog postupka vidite malo dima, to je sasvim normalno. Zatim glačalom pređite po čistom frotirnom ručniku kako biste uklonili ostatke sredstva za čišćenje. Ponavljajte ovaj postupak sve dok dno glačala ne bude potpuno čisto.