GWYNETH PALTROW

Crvena je apsolutni trend sezone, a slavna plavuša zna kako je nositi

05.12.2023 u 21:07

Bionic
Reading

Snažna i senzualna crvena boja glavni je protagonist jesensko-zimske sezone, a nije joj uspjela odoljeti ni Gwyneth Paltrow

Poput brojnih poznatih dama, ni 51- godišnja holivudska zvijezda nije željela propustiti novu dodjelu 'modnih Oscara' u Londonu.

  • +27
Fashion Awards 2023 Izvor: Profimedia / Autor: IAN WEST / PA IMAGES / PROFIMEDIA

S crvenim tepihom i panelom ispred Royal Albert Halla poznata plavuša se savršeno stopila zahvaljujući odabiru lepršave haljine A-kroja, podebljane raskošnim ogrtačem.

Kako se doznalo, ova kreacija u hit boji sezone vintage je model iz haute couture linije modne kuće Valentino, čiji osnivač, talijanski dizajner Valentino Garavani, nikada nije krio opsesiju crvenom.

Kako je svojedobno otkrio, njegovu očaranost ovom intenzivnom bojom potaknula je žena koju je u mladosti ugledao u gomili ljudi u barcelonskoj operi i od tada je simbolom njegovog modnog potpisa.

Dijelom po tradiciji, a dijelom po prirodi, crvena je oduvijek bila boja luksuza i ljepote. Ona pobuđuje osjetila i ističe se u gomili, a ovogodišnje sezone jesen/zima glavni je protagonist, ali i svojevrsno osvježenje nakon dominacije zemljanih tonova, a potom i ružičaste, koja je vladala ljetnim mjesecima zahvaljujući filmu 'Barbie'.

  • +2
Gwyneth Paltrow Izvor: Profimedia / Autor: Daniel LEAL / AFP / Profimedia

Talijanska modna kuća Valentino, s crvenom bojom u samoj srži svog postojanja, predvidjela je njezin trendovski status ove jeseni kolekcijom u kojoj ju je dizajner Pierpaolo Piccioli spojio s crnom i bijelom. Značajno mjesto imala je i u debitantskoj kolekciji Maximiliana Davisa, dizajnera na čelu brenda Ferragamo, istaknuta na krznenim kaputima i pažljivo krojenim odijelima.