NENADMAŠNI GAULTIER

Crna magija na pariškoj modnoj pisti

27.01.2011 u 09:58

Bionic
Reading

Uobičajeno raskošne i ekstravagantne kreacije koje je na Tjednu visoke mode u Parizu pokazao Jean Paul Gaultier, modni su kritičari opisali kao (ne)moguć spoj The Clasha i Moulin Rougea. Pogledajte što je to najavio za sezonu proljeće/ljeto 2011.

Iz zvučnika se orio glas francuske glumice Catherine Deneuve koji je prozivao ime, karakternu osobinu i broj svakog outfita koji je Jean Paul Gaultier poslao na modnu pistu: 'Zločest', 'Ja sam anarhija', 'Nema budućnosti' – bili su uzvici Gaultierovim naborima, volanima, tilu, trakama, vezu – neograničen prikaz životne radosti.

Uz raskošne haljine, uglavnom crno-bijele, u kojima je dami nemoguće ostati nezamijećenom ma gdje se pojavila, Gaultier je Parizu i ovaj put uspio pokazati čudesnu jednostavnost sa svim odlikama visoke mode u vidu muškobanjastih ženskih odijela s hlačama. Neizostavni su i njegovi pomalo strogi, ali iznimno elegantni kompletići s klasičnim ravnim suknjama tik do koljena i sakoima.

Čipka, perje, til, koža, svjetlucavi detalji i vez krasili su kreacije za najglamuroznije prigode - haljine koje se šire poput krinolina i padaju po podu, dok su s druge strane crni kožni kompletići govorili u čemu vrijedi uživati cijeli dan i noć.

Glavna Gaultierova poruka dami je pak: usudi se biti buntovnica s punk frizurom u najromantičnijoj večernjoj haljini.