LIJEPO I ŽENSTVENO

Cool verzija frizure koju smo nosili u djetinjstvu veliki je ovosezonski hit

18.08.2023 u 06:04

Bionic
Reading

Prije nekoliko dana završio je Tjedan mode u Kopenhagenu, koji postaje sve utjecajniji u svijetu mode, a jedan od frizerskih trendova koji ćemo viđati u mjesecima pred nama zasigurno su pletenice

Tjedan mode održan u glavnom gradu Danske ponovno je bio i u znaku inspirativnih stajlinga, kakve s puno stila i sa sjevernjačkim šarmom sjajno osmišljavaju Skandinavke.

Dakako, svaka modna kombinacija pada u vodu ako je ne prati odgovarajuća frizura, pa su gošće na modnim revijama pokazale i cool rješenja za kosu, no jedno od njih svima je zapelo za oko.

  • +28
Kopenhagen street style Izvor: Profimedia / Autor: SHERION MULLINGS / SHUTTERSTOCK EDITORIAL / LUCIA SABATELLI/ACTION PRESS / SHUTTERSTOCK EDITORIAL / PROFIMEDIA

Riječ je o divnoj frizuri koja je među najdražim izborima osobito za ljubiteljice duge kose, a voljeli smo je u djetinjstvu.

Ovoga se puta radi o neobičnoj, ali vrlo chic dvostrukoj varijanti omiljenih pletenica.

Idealne su i za prve jesenske kiše - frizura stoji na mjestu unatoč vjetru i vlažnom vremenu.

Iako možda izgleda složeno, ova lijepa frizura ne može biti jednostavnija. Kako biste je napravili, prvo skupite kosu u jednu pletenicu na stražnjoj strani glave (hoće li to biti visoko na razdjeljku ili nisko na vratu, ovisi o ukusu).

Zatim podijelite pletenicu na najmanje dva dijela i ispletite do kraja, potom učvrstite gumicom za kosu. Niti ne sumnjamo da ćemo ovu chic frizuru na skandi način viđati na gradskim ulicama ove jeseni i zime.

Ako vam ova frizura nije dovoljno upečatljiva, inspiraciju možete potražiti na Instagramu skandinavskih zaljubljenica u modu, kojima ne nedostaje domišljatosti.

Mnoge su tako na Tjednu mode u Kopenhagenu pletenice uljepšale raznim cool dodacima poput ukosnica, cvijeća, svilenih šalova...

Savjet za kraj: Kako bi pletenica ili pletenice stajale na mjestu, upotrijebite malo gela ili laka za kosu. Sudeći po viđenome, bad hair days bit će prošlost ove jeseni i zime.