VOGUE ITALIJA

Claudia Schiffer pozirala gola za prestižni modni časopis na čijoj se naslovnici našla prije točno 25 godina

01.08.2019 u 17:50

Bionic
Reading

Zajedno s Naomi Campbell, Lindom Evangelistom i Cindy Crawford suvereno je vladala modnim pistama 90-ih i s pravom nosila titulu supermodela. U njezinoj bogatoj arhivi vjerojatno ne postoji naslovnica uglednog časopisa koju nije krasila, a sada je obilježila i 25 godina od prvog pojavljivanja na coveru modne biblije poprilično hrabrim fotografijama

Na najnovijoj naslovnici talijanskog izdanja Voguea ovoga je puta zablistala Claudia Schiffer, koja je ovim snimanjem i coverom proslavila i 25 godina otkako se prvi puta pojavila na naslovnici najprestižnijeg modnog časopisa.

48-godišnja Njemica, koja je slavu stekla još 90-ih, kada je zajedno s Naomi Campbell, Cindy Crawford, Lindom Evangelistom i ostalim supermodelima tog doba, suvereno koračala modnim pistama, nosila revije najpoznatijih svjetskih dizajnera i snimala kampanje za najveća imena.

A kako bi proslavila lijepu obljetnicu, Claudia Schiffer odlučila je skinuti sa sebe sve krpice i pozirati fotografu, prikrivajući intimne dijelove tijela s parom neonskih salonki Yves Saint Laurent, clutch torbicom i blazerom koji je s rukom naslonila na bok.

  • +14
Claudia Schiffer Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Na idućoj fotografiji ipak je odjenula blazer, a ono što je sve oduševilo činjenica je da Claudia Schiffer i dalje izgleda senzacionalno.

48-godišnja ljepotica svoje je čari otkrila fotografu Collieru Schorru, koji je otkrio kako su mu inspiracija za ovo snimanje bile upravo žene i njihovo prihvaćanje vlastite seksualnosti. Osim Claudije Schiffer, na drugoj naslovnici istog izdanja našla se njezina tri godine starija kolegica Stephanie Seymour, koja je također pozirala gola, skrivena tek iza kamere.

Majka troje djece, 16-godišnjeg sina Caspara te 14-godišnje Clementine i osmogodišnje Cosime, nedavno je progovorila o starenju i majčinstvu.

'Starenje trebamo slaviti. Imam 48 godina i ponosna sam na to. S razlogom svakog rođendana imamo torte i zabave i jednako sam uzbuđena što starim, baš kao što sam i kao dijete jedva čekala svaki rođendan.'