MODNI IMPERATIV

Čini se da ćemo i narednih mjeseci biti zaluđene haljinama, a ovo su modeli koje će svi željeti imati

26.01.2020 u 08:03

Bionic
Reading

Sudeći po nadolazećim kolekcijama renomiranih dizajnerskih imena, u novoj sezoni proljeće-ljeto neće manjkati raznovrsnih modela haljina za svačiji ukus i stil, a ovi modeli će prema mišljenju modnih znalaca uvjerljivo vladati toplijim mjesecima

Od New Yorka do Pariza, modne piste vrvjele su nosivim modelima haljina. Brendovi Zimmermann, Tibi i Marc Jacobs na njujorškom Tjednu mode predstavili su casual haljine od pletiva u duginim bojama, a da će trend dramatičnih puf rukava i dalje suvereno vladati, dokazuju nadolazeće kolekcije brendova Prabal Gurung, Valentino i Louis Vuitton.

Opsjednutost modne industrije 80-ima, koja traje već nekoliko sezona, vidljiva je i na haljinama namijenjenim novoj sezoni. Brendovi Oscar de la Renta, Michael Kors i Giambattista Valli predstavili su mnoštvo njih idealnih za večernje prigode.

Ako je suditi po nadolazećim kolekcijama brendova Bottega Veneta, Salvatore Ferragamo i Tod's, kožne haljine elegantnog izgleda i čistih linija svoju modnu vladavinu nastavljaju i u narednim mjesecima, a evo kojih će sedam modela prema mišljenju modnih znalaca uvjerljivo vladati novom sezonom.

Pletene haljine s prugastim uzorkom

Na modnim pistama viđeno je mnoštvo nosivih pletenih haljina u znaku prugastog uzorka i efekta color block. Riječ je o idealnim casual modelima koji će uz dodatak potpetica i blejzera postati idealan odabir u poslovnim i večernjim prilikama.

Kožne haljine

Bez obzira volite li minimalističku estetiku ili živite za odvažne siluete i svijetle boje, u kožnim haljinama u novoj sezoni proljeće-ljeto nećete pogriješiti. Od strukturiranih modela nalik dugim košuljama do minijaturnih inačica s dramatičnim puf rukavima i laskavim verzijama na preklop, kožne haljine neupitan su modni hit, a odlučite li se za jednu od ponuđenih verzija, nošenje nakita svedite na minimum.

Haljine s dramatičnim rukavima

Voluminozni rukavi na haljinama predstavljaju ključni trend u nadolazećoj sezoni, a bez obzira odlučili se za modele u odvažnim bojama, neutralnim tonovima ili razigranim printovima, kao i po pitanju kožnih haljina, modni znalci savjetuju da nošenje nakita svedete na minimum i dodatno ih zanimljivima učinite spajajući ih s naizgled nespojivim komadima poput sportskih tenisica.

Moderni folklor

Haljine inspirirane boemskim stilom odijevanja također slove za veliki modni hit u nastajanju, a ističu se modeli različitih uzoraka, naizgled nespojivih kombinacija boja te modeli u patchwork maniri.

Haljine u duhu 80-ih

Nostalgija za 80-ima što se tiče ovog odjevnog komada najviše je izražena u formi svečanijih koktel haljina koje, osim upečatljivih boja i uzoraka, krasi detalj naglašenih ramena, a pritom predstavljaju idealan odabir u večernjim prigodama.

Haljine s točkastim uzorkom

Uz cvjetni uzorak koji je s godinama postojanja na modnoj sceni postao sinonim proljetnih mjeseci u godini, točkasti uzorak podjednako je poželjan. Iako nije riječ ni o kakvom novom trendu, uzorak točkica danas krasi mnoštvo haljina namijenjenih novoj modnoj sezoni, a uglavnom ga nalazimo na modelima haljina vintage silueta.

Haljine s uzorkom u duhu 60-ih

Još jedan retro trend koji ćemo u narednim mjesecima često viđati haljine su ukrašene uzorkom u duhu 60-ih, a najviše će ih obožavati ljubiteljice maksimalizma i one koje ne vide problem u modnim eksperimentima s upečatljivim bojama.

  • +39
Haljine koje se isplati ugrabiti na sniženjima Izvor: Promo fotografije / Autor: Tportal montaža/Net-a-Porter