T-BAR SANDALE

Chic i upečatljive: Zaboravljene sandale opet ćemo viđati posvuda

29.05.2024 u 14:10

Bionic
Reading

Modni trendovi su ćudljivi, nepredvidljivi i pomalo šokantni, pa se pripremite na povratak donedavno zapostavljenog modela sandala

Ako dosad niste čuli za termin T-bar sandale, zapamtite ovaj naziv jer se takvi modeli vraćaju na modnu scenu u velikom stilu.

Riječ je o sandalama ravnih potplata ili na petu s upečatljivom trakicom u obliku slova T (otkud dolazi i naziv) koje spajaju remenčić oko gležnja s prednjim dijelom, koji može biti zatvoren ili otvoren, a nadahnute su modnim razdobljima prošlih desetljeća.

Spomenuta traka može ići i od nožnog prsta sve do gležnja te je vrlo udobno rješenje za ljeto, nudeći više podrške od ostalih varijanti, a usprkos tome što su ih zasjenili drugi modeli, poput japanki na petu ili popularnih natikača, vratile su se na modnu scenu u nikad privlačnijim oblicima.

U svakom slučaju, da se radi o velikom novom/starom trendu, potvrđuju i izbori poznatih fashionistica, uključujući Meghan Markle i Poppy Delevingne.

  • +14
Meghan Markle Izvor: Profimedia / Autor: AA/ABACA / Abaca Press / Emmanuel Osodi / AFP / AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Ako ste i vi među onima koji se vesele onom dijelu godine u kojem uskačemo u otvorenu obuću nakon mjeseci i mjeseci provedenih u čizmama ili tenisicama (uz, naravno, detaljnu pedikuru), neizbježna i neugodna pojava su i žuljevi, no uz ovaj T-bar model uspješno ćete ih izbjeći.

Od minimalističkih ravnih verzija do elegantnih modela od pletene kože, doista ima nečeg jako chic u ovom obliku ljetnih sandala.

Izgledaju sjajno i s kratkim hlačama, haljinama, ali i modelima traper suknji, a imaju i dodatnu prednost - okomito postavljen remen zapravo izdužuje noge i čini ih vitkijima.

Ako ste u potrazi za novim modelom, nećete pogriješiti ovakvim sandalama, a one sad dolaze u najrazličitijim bojama i s visinama potpetica, no u svakom slučaju pripazite da su načinjene od prirodnih materijala kako se ne biste kasnije mučili s neugodnim žuljevima i zguljenom kožom na stopalima.