VRIJEDNO PRIZNANJE

Buga Marija Šimić zablistala na dodjeli Nagrada hrvatskog glumišta u upečatljivoj kreaciji

25.11.2021 u 10:52

Bionic
Reading

Buga Marija Šimić, baš poput svojih poznatih roditelja Vitomire Lončar i Ivice Šimića, uspješno pliva glumačkim vodama još od djetinjstva, pa je 27-godišnja glumica sinoć slavila i na svečanoj dodjeli Nagrada hrvatskog glumišta u organizaciji Hrvatskog društva dramskih umjetnika

Buga Marija Šimić briljirala je u predstavi 'Sunce djever i Neva Nevičica' u režiji Ivice Šimića i produkciji Kazališta Mala scena iz Zagreba, za što je dobila Nagradu hrvatskog glumišta za najbolje žensko glumačko ostvarenje u predstavi za djecu i mlade.

Mlada glumica za ovu je prigodu odabrala efektnu kreaciju.

  • +4
Buga Marija Šimić Izvor: Pixsell / Autor: Davor Puklavec/PIXSELL

Ekstravagantna haljina ukrašena perjem s tankim naramenicama pokazala se kao pun pogodak, a odličan je look lijepa Buga Marija upotpunila mladenačkom frizurom stiliziranom u blagim valovima i dramatično našminkanim očima.

Inače, talentirana glumica na kazališnim daskama aktivna je od šeste godine, a za brojne uloge u kazalištu više je puta i nagrađivana. Kći Vitomire Lončar i Ivice Šimića 2019. osvojila je još jedno vrijedno priznanje - nagradu za operno pjevanje.

  • +42
Dodjela Nagrada hrvatskog glumišta Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac / CROPIX

Buga Marija Šimić proglašena je najboljom pjevačicom na natjecanju 2nd Silk Road & Young Dreams koje je od 12. do 14. travnja 2019. održano u Pekingu.

'Bilo je veliko zadovoljstvo upoznati mlade umjetnike iz svih dijelova svijeta, a u tako velikoj konkurenciji osvojiti dvije nagrade – neopisiv je osjećaj. Sretna sam što je međunarodni žiri prepoznao ljepotu opernog pjevanja, a jedina sam od svih natjecatelja nastupila bez mikrofona. Iznimno sam ponosna na to što sam uspješno predstavila Republiku Hrvatsku. Na gala koncertu otpjevala sam Tijardovićevu ariju 'Daleko me biser mora' iz operete 'Mala Floramy', koja je oduševila publiku. Natjecanje je bilo divno iskustvo sa šlagom na kraju!' izjavila je tad Šimić.

Inače, sinoć je najboljim dramskim ostvarenjem u cjelini proglašena predstava 'Matiaš Grabancijaš Dijak' u režiji Krešimira Dolenčića i produkciji HNK Varaždin, a Dolenčić je za istu predstavu dobio i Nagradu hrvatskog glumišta za najbolje redateljsko ostvarenje u drami.