AKCIJA ZA BEBE

Brzojavi za sretniji početak života

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 20.06.2011 16:42
  • Objavljeno 20.06.2011 u 16:42
unicef

unicef

Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

UNICEF-ova ambasadorica dobre volje Bojana Gregorić Vejzović snimila je promotivni spot za akciju 'Brzojavi za sretniji početak života' koju su zajedno pokrenuli Hrvatska pošta i Ured UNICEF-a za Hrvatsku. U sklopu akcije Hrvatska pošta donirat će dvije kune od svakog poslanog brzojava s motivom rođenja djeteta u svrhu poboljšanja uvjeta u hrvatskim rodilištima i promicanja dojenja

UNICEF od 2006. godine u suradnji s Ministarstvom zdravstva i socijalne skrbi provodi akciju 'Rodilišta – prijatelji djece' u koju su se uključila sva hrvatska rodilišta, a 17 ih je dosada i steklo tu prestižnu titulu kvalitete skrbi o majkama i djeci. Cilj akcije je humanizirati rodilišta, ali i pomoći majkama u dojenju. Brojne majke upravo u prvim danima imaju poteškoća u dojenju, a kako majčinome mlijeku nema ravnoga, važno je da u tim trenucima dobiju odgovarajuću podršku i ohrabrenje. U rodilištima koja nose naslov 'Rodilište – prijatelj djece' posebna se pažnja posvećuje upravo tome, što se očituje i u broju majki koje nastavljaju dojiti i nakon izlaska iz rodilišta.

Akcijom 'Brzojavi za sretniji početak života' nastavlja se višegodišnja suradnja između Hrvatske pošte i UNICEF-a na dobrobit djece.
'Zaista se nadam da će se što veći broj građana uključiti u ovu akciju jer slanjem brzojava, osim što šaljemo dobre želje za početak života onima koji su nam dragi, pomažemo i svim drugim mamama i bebama da dobiju skrb kakvu zaslužuju u tom posebnom životnom trenutku', izjavila je Bojana Gregorić Vejzović.

U akciju se mogu uključiti svi koji žele čestitati prijateljima i članovima obitelji na prinovi – slanjem brzojava. U akciju su uključeni brzojavi sa sljedećim motivima: LX 100, LX 101, LX 102, LX 131, LXG 103, LXG 110. Akcija traje do 25. prosinca ove godine, kada će biti objavljeni i rezultati o prikupljenim sredstvima.

Brzojavi za sretniji početak života

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi