STAJLING ZA POSTOLJE

Britanci hvale Blankin modni ukus

04.08.2010 u 10:06

Bionic
Reading

Ni u vrhunskom sportu više se nije dovoljno ukrasiti samo medaljom. Pogađate li o kojoj se našoj sportašici ugledni britanski dnevnik The Guardian raspisao kao o modnoj ikoni u sportskom svijetu? O Blanki Vlašić

Blanka Vlašić kao zlatna visašica Europskog prvenstva u Barceloni stupila je na pobjedničko postolje zajedno s Emmom Green i Ariane Friedrich. Bio je to prizor za pojačane otkucaje srca, ne samo zbog njihovog uspjeha, već i dražesnog prizora tih triju mladih djevojaka.

'Tri sportašice više su izgledale kao ženski bend: dame su bile našminkane, baš kao da su došle na snimanje spota.

Za osvajačicu zlata Blanku Vlašić sve je u detaljima. Ona obožava naušnice, ali one moraju biti u stilu s piercingom na pupku. Sve to zna začiniti maštovitim pletenicama, kakvih se ni Milla Jovovich ne bi posramila', piše britanski dnevnik.

Blanka se s godinama osim u vrhunsku sportašicu razvila u ljepoticu sa stilom. Ništa na njoj nije pretjerano, a opet dovoljno brine o sebi i o detaljima o čemu najbolje svjedoče njegovane ruke koje su uvijek, i na natjecanju ukrašene nakitom, a nokti nalakirani.

Osvajačica srebra, Emma Green, s pletenicama u kosi zablistala je na pobjedničkom postolju, a ukrasila se i trendi naušnicama koje se vide iz aviona. Okrugle i upadljive tamno plave boje savršeno su se uklapale s jarko žutim dresom, prepoznatljivim za reprezentaciju Švedske.

Pohvale britanskog Guardiana nisu izostale ni na račun trećeplasirane Ariane Friedrich. Nju su nazvali njemačkom Agyness Deyn modnog trija na postolju, zahvaljujući modernoj, blajhanoj frizuri, futurističkim sunčanim naočalama, tenisicama boje fuksije i crno nalakiranim noktima. Zasigurno nije slučajna ni dužina topa koji je rezan tako da se u potpunosti vidi tetovaža tigra na Arianinim leđima.

Premda ljepotice, bizarno nalakirani nokti i egzotične frizure u sportu nisu tolika novina, ove tri kraljice skoka u vis svakako su i tome povisile ljestvicu. Na postoljima su se pojavila našminkane, uređene i nasmijane, baš kao da poziraju na promociji spota. Tko će srušiti modne diktate koje su Vlašić, Green i Friedrich možda i nesvjesno nametnule, ostaje tek vidjeti.