chic izdanje

Brigitte Macron ponovno briljira: Prva dama Francuske ima bezvremensku malu crnu haljinu koja nikad ne izlazi iz mode

08.09.2021 u 09:23

Bionic
Reading

Čileanski predsjednik Sebastian Pinera stigao je u službeni posjeti Francuskoj, a u Elizejskoj palači u Parizu primili su ga francuski predsjednik Emmanuel Macron i prva dama Francuske Brigitte Macron. Prva dama Francuske, koja slovi za pravo utjelovljene čistog francuskog chica pokazala je briljantnu monokromatsku eleganciju

Emmanuel i Brigitte Macron iskazali su službenu dobrodošlicu predsjedniku Čilea, Sebastianu Pineri, a nakon poziranja fotografima, uputili su se na službenu večeru. Francuski predsjednički par bio je besprijekorno odjeven, točno prema protokolu, a Brigitte Macron, koja je dobro je poznata po svojim elegantnim izdanjima, ovoga puta oduševila je pročišćenom elegancijom. Ovaj put njezin izbor je bila jednostavna, no vrlo efektna crna haljina koja je odličan primjer čistog francuskog chica.

Jednostavan izgled monokromatske haljine upotpunjen je zanimljivim detaljem na gornjem dijelu u vidu kratko rezane jaknice – vrlo efektno, zanimljivo, no ne i nametljivo. Uz ovu vrlo klasično elegantnu haljinu Brigitte je kombinirala bezvremenski elegantne modne detalje: zlatnom narukvicom, krupnim zlatnim prstenom i Diorovom malom torbicom na preklop.

  • +5
Brigitte Macron Izvor: Profimedia / Autor: Xose Bouzas / AFP / Profimedia

Stajling je začinila izborom cipela; umjesto klasičnih crnih, Brigitte je nosila tamnoplave salonke od brušene kože sa špicastim vrhom te visoki potpeticama. Tamnoplave cipele crnoj kombinaciji su dale zanimljiv obrat i unijele malo boje, no ipak zadržavši formalni i klasičan izgled.

Ovim jednostavnim, ali tako elegantnim i chic stajlingom Brigitte je još jednom pokazala kako je mala crna haljina uvijek odličan izbor s kojom su modne pogreške gotovo nemoguće. Ovaj stajling pravi je primjer Brigittine slavne minimalističke garderobe koju mnogi smatraju standardom estetski dotjeranog francuskog stila. Prva dama Francuske često nosi crne, sive, tamnoplave i bijele sakoe, haljine i odijela, kao i uske traperice i hlače sličnih boja.

Za svečane prilike redovito bira elegantne haljine i kreacije neutralnih nijansi s decentnim detaljima. Stajlinge tamnijih tonova ponekad začini blijedožutim, koraljnim i crvenim tonovima, a većina modnih komada u njezinoj garderobi nose potpise francuskih dizajnera poput Alaïa, Alexandrea Vauthiera i Diora. Što se tiče cipela, Brigitte najčešće bira one s potpisom Louisa Vuittona, a također smatra Vuittonovog dizajnera Nicolasa Ghesquièrea bliskim prijateljem.

  • +6
Brigitte Macron Izvor: Profimedia / Autor: GUERICOLAS / MPP / Sipa Press / Profimedia