NAKON SVADBE

Bračni parovi zajedno se debljaju

26.06.2009 u 11:51

Bionic
Reading

Odavno je poznato da se bračni parovi nakon vjenčanja počinju zajedno debljati. Kako bi preduhitrili takav razvoj situacije, liječnici im savjetuju da se navikavaju na pripremu zdrave hrane kod kuće

Američki znanstvenici potvrdili su uvriježeno razmišljanje da se bračni parovi zajednički debljaju. Najnovije istraživanje pokazalo je da bračni parovi prosječno dobiju tri do pet kilograma više od samaca. Ako žele zaustaviti rast kilograma i okrenuti se zdravijem životu, parovi se moraju zajedno baciti na posao.

'Najbolja stvar je ta što se partneri međusobno mogu ohrabrivati i poticati na mijenjanje životnih navika. Jedno drugom mogu kontrolirati količinu unesene hrane, a mogu i zajedno vježbati', istaknula je Lona Sandon sa sveučilišta u Teksasu gdje je istraživanje i provedeno.

Novopečeni bračni parovi imaju jednu prednost, jer na vjenčanju obično dobiju mnoštvo kuhinjskih proizvoda poput tava u kojima se hrana može pripremati bez dodatka masti. Liječnici im savjetuju da te darove upotrijebe za zdraviju pripremu hrane.

'Umjesto da stalno jedu vani po restoranima, mladi bračni parovi trebali bi naučiti doma pripremati zdraviju hranu. Na taj način zdrava prehrana postat će im navika te biti korisna za njihovo zdravlje', rekla je Lona Sandon.