PARTNERI U ZLOČINU

Bračna pravila koja smijete prekršiti

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 22.04.2011 08:51
  • Objavljeno 22.04.2011 u 08:00
bračni par

bračni par

Izvor: Guliver/Thinkstock / Autor: Thinkstock

Nepisana bračna pravila da ne idete u krevet posvađani ili da idete zajedno na godišnji trebala bi, prema nekom uvriježenom mišljenju, blagotvorno utjecati na brak i odnos. No mi se ne slažemo u potpunosti. Otkrivamo koja su sve to bračna pravila možete ponekad prekršiti

Ne idite u krevet posvađani
Pokušavati riješiti problem dok ste umorni i pod stresom neće vas daleko odvesti, smatra stručnjakinja za odnose Elizabeth Lombardo. ‘Složite se da se jednostavno oko te stvari ne slažete i popričajte ponovno kad budete odmorni’, kaže Lombardo.

Uvijek budite 100 posto iskreni

Biti uvijek iskren nije baš najbolja taktika u braku. Zašto biste s partnerom dijelili sve detalje o prijašnjim vezama? Konačno, važno je da budete obazrivi, ljubazni i pažljivi kad su partnerovi osjećaji u pitanju.

Ne idite na godišnji odmor odvojeno
Podrazumijeva se da slobodno vrijeme kada ne radite želite provesti zajedno. To podrazumijeva da ste jedno drugom sve i da ne možete jedno bez drugoga. To jednostavno nije realno očekivanje. Nemojte da vas grize savjest ako odete na godišnje odmore odvojeno. To je normalno, čak i poželjno ponekad.

Ako se svađate, srljate u propast
Baš suprotno, ako ste lažno uljuđeni, šutite i nikada se ne svađate s partnerom, vjerojatnije je da ćete se rastati, tvrdi novo britansko istraživanje. Konstruktivne svađe su poželjne i dobre.

Djeca su uvijek na prvom mjestu

Ponekad staviti vezu na prvo mjesto, bolje je i za vas i djecu. Djeca će na taj način imati pravi uzor, znat će tko ima kontrolu i ugledat će se na roditelje koji se vole i podupiru.

Nemojte spavati u odvojenim sobama
Mit je da bračni parovi spavaju bolje i da se bolje slažu ako spavaju zajedno.
Možda će vaša veza biti kvalitetnija ako se pošteno naspavate u gostinjskoj sobi umjesto da cijelu noć gurkate dragoga da se okrene na bok jer od njegova hrkanja vam već puca glava.

LWA-Dann Tardif/Corbis

LWA-Dann Tardif/Corbis

Izvor: Corbis / Autor: LWA-Dann Tardif/Corbis


Strast, iako bitna, nije najvažnija, s partnerom možete i ovako uživati 
Ako nema strasti, vaša veza je osuđena na propast
Mnogi smatraju da veza umire kada se strast stiša i da je vrijeme za nešto novo i uzbudljivije. Dugoročne veze uspijevaju zbog predanosti, povjerenja, ljubavi koja se njeguje, a ne samo zbog strasti.

Nikada vam ne smije biti dosadno u krevetu
Veza puna uzbuđenja i drame možda je kratkoročno dobra, no rutina, uigranost, udobnost normalni su i poželjni u dugim vezama. Ponekad ćete, naravno, začiniti ljubavni život, no to ne treba biti svakodnevno pravilo koje će vas opsjedati i mučiti.

Morate se seksati s partnerom kako biste ga učinili sretnim
To je dobar razlog, no ako je jedini, nije dobro. Seks često u dugim vezama postaje obaveza koju se mora odraditi. No ako niste za akciju, ne trebate se siliti i to raditi samo kako biste ugodili drugoj strani.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!