BAVARSKI BOMBONČIĆ

BMW-ova poslastica u Ženevi zvat će se M135i

27.02.2012 u 06:53

Bionic
Reading

Nova fora u automobilskoj industriji jest predstaviti praktički gotov automobil, prozvati ga konceptom te pustiti publiku da slini

Ovakav će efekt gotovo sigurno polučiti skidanje plahte s novog bavarskog koncepta u Ženevi - nakon čitave serije dizelaša - prvog benzinskog modela M Performance.

M135i je, baš kako mu ime kaže, kompaktna serija 1 kojoj se pod poklopcem nalazi biturbopunjeni trolitreni redni šesterocilindraš koji 'razvija više od 300 KS'. Budući da je riječ o konceptu Bavarci se ne razbacuju tehničkim detaljima i podacima o performansama, no nije potrebno biti inženjer strojarstva kako biste na prvi pogled zaključili da je riječ o brzom automobilu.

Za ovjes, kočnice i upravljač, pobrinuo se odjel M, a ni aerodinamički paket spojlera, 18-colne felge i linije u tradicionalnim bojama BMW-ovog sportskog odjela ne navode na krivi put.

Serija M135i znakovita je i po tome što pokazuje kako će izgledati trovratna izvedba serije 1 koja nam je inicijalno predstavljena u izvedbi s pet vrata.

Zeleno svjetlo za proizvodnju ovisit će o dojmu koji će M135i ostaviti među publikom u Ženevi, no sudeći prema prvim reakcijama entuzijasta na internetu, recimo samo da bi nas jako iznenadila odluka Nijemaca u kojoj Audi RS3 ne bi dočekao konkurenciju.