VOTKA, PAPAJA, IPOD

Bizarni kućni lijekovi koji zbilja pomažu

21.06.2011 u 09:51

Bionic
Reading

Naravno da svi imamo malu kućnu ljekarnu u kojoj držimo zavoje, tablete protiv bolova i slične stvari. No jeste li znali da neka hrana i stvari u kući mogu pomoći pri ozdravljenju. Donosimo vam male kućne trikove i bizarne kućne lijekovi koji zbilja djeluju

Otkrivamo koji su to bizarni kućni lijekovi i za koje boljke. Evo što učiniti kad vas uhvati štucavica, kad opečete jezik vrućim sirom ili krumpirom, a donosimo i zanimljivo istraživanje koje otkriva kako iPod može sniziti krvni tlak.

Votka za mirisna stopala
Idealan kućni lijek za noge koje se znoje i imaju miris. Natopite krpu s votkom i dobro ju iscijedite, a nakon toga prebrišite stopala. Votka sadrži alkohol koji djeluje antiseptički, a također isušuje kožu. Uništava miris koji su prouzročile gljivice i bakterije, a također će osušiti vlagu koja se nakuplja između prstiju i omogućava bakterijama i gljivicama da žive.

Olovka protiv glavobolje
Ako ste pod stresom ili ste osjećate jako nervozno, podsvjesno stišćete čeljust i zube. To zateže mišiće koji povezuju čeljust sa sljepoočnicom i može uzrokovati glavobolju. Kako bi spriječili bol u glavi uzmite olovku stavite je u usta između zuba, no nemojte jako zagristi. Takav položaj čeljusti automatski će opustiti mišiće i smanjiti bol, kaže doktor Fred Sheftell, iz Centra za prevenciju glavobolja u Stamfordu.

Jogurt protiv lošeg zadaha
Prijašnja istraživanja otkrila su kako bakterije koje žive u jogurtu mogu vaš dah učiniti svježim. Naime, dobre bakterije iz probiotika poput jogurta, mogu nadjačati one loše u ustima koje uzrokuju loš dah.

Tekućina za usta protiv plikova
Klasični osvježivač daha u obliku vodice za ispiranje usta mogao bi vam pomoći kod bolnih plikova. Namočite komad vate s malo osvježivača i namažite plik tri puta dnevno. Ovaj snažni antiseptik, osušit će to područje i smanjiti bol.

Teniska loptica protiv bolnih stopala
Za brzu i jednostavnu mini masažu stopala dovoljna vam je jedna mala teniska loptica. Izujte cipele i stanite na tenisku lopticu i kotrljajte je naprijed i natrag minutu do dvije. Postupak ponovite s drugom nogom. Da biste rashladili i opustili natekle i bolne noge, možete ih staviti na bocu hladne vode te također kotrljati naprijed natrag par minuta.

Šećer protiv štucanja
Mala žlica šećera koju progutate kad vas uhvati štucanje trebala bi zaustaviti ovu neugodnu pojavu. Vjeruje se da šećer može promijeniti živčane mišiće koji šalju impuls mišićima dijafragme koji mogu potaknuti štucanje.

iPod protiv visokog krvnog tlaka
Slušajte dnevno bar 30 minuta omiljene glazbe na Ipodu i smanjit ćete krvni tlak kažu talijanski znanstvenici. Istraživanja su pokazala kako ljudi dok slušaju glazbu dišu sporije i znatno im se smanjuje krvni tlak. Sistolički krvni tlak već nakon prvog tjedna pada u prosjeku za vrijednost od 3,2, a nakon mjesec dana slušanja glazbe za 4,4.

Jeste li znali da slušanje glazbe snižava krvni tlak
Maslinovo ulje za suhe nokte, lijepe ruke i kosu
Za suhe nokte i kosu upotrijebite maslinovo ulje. U zdjelicu zagrijte malo maslinova ulja i umočite nokte. Da vam omekša koža, ruku maslinovim uljem namočite pamučnu tkaninu omotajte je oko ruku, a potom omotajte kućnom plastificiranom folijom. Ostavite da djeluje nekoliko minuta. Od maslinova ulja možete napraviti masku za kosu, tako da pomiješate žumanjak jaja i dodati par kapi limunova sok.

Sladoled protiv opečenog jezika
Tkivo jezika posebno vrha jezika veoma je mekano i osjetljivo na vruću hranu. Ako ste se opekli na pizzu ili vrući sir ili niste čekali da se ohladi vaše omiljeno jelo, jezik možete rashladiti žličicom hladnog sladoleda ili jogurta. Hladnoća će vam donijeti trenutačno olakšanje.

Jabuka za zdrave zube
Jabuka ima nevjerojatnu sposobnost da vam izbijeli i očisti zube, a prema nekim istraživanjima učinkovitija je od klasičnih pasti za pranje zuba. Sadrži kiselinu koja odstranjuje nečistoće i bakterije.

Češanj češnjaka dobar za porezotine
Ako se porežete na ranu stavite prepolovljeni češanj češnjaka kako bi spriječili infekcije. Češnjak je bogat egenolom sastojkom koji djeluje antiseptički, a ujedno djeluje i protiv boli.

Papaja za glađu i mekšu kožu
Ovo tropsko voće sadrži papajin protein koji pomaže u odstranjivanju mrtvih stanica kože. Opranu, oguljenu i zgnječenju papaju (dvije žlice) pomiješajte sa zobenom kašom (jedna žlica). Ovu mješavinu stavite na čistu i suhu kožu i ostavite da djeluje deset minuta, a zatim je odstranite mokrim ručnikom. Za mali alergeni test, vidite reagira li vam tijelo na te sastojke tako da mali dio stavite prije pilinga poviše lakta ili iza uha i pričekate nekoliko minuta da vidite hoće li biti nekakve reakcije na koži.