SEJDA BEŠLIĆ:

'Biti Halid, a ne biti ženskar zaista je teško'

17.10.2009 u 14:36

Bionic
Reading

Ne prestaje fascinacija Halidom Bešlićem, kako pokazuje medijski žamor povodom rasprodanog koncerta u zagrebačkoj Areni. No, ne prestaje ni nakon 32 godine zajedničkog života, što se daje zaključiti iz razgovora s njegovom ženom

'Biti Halid, a ne biti ženskar zaista je teško. On vam uvijek pjeva, pjevuši čak i kad ulazi u kuću, to je njegov život, poziv', kaže Sejda Bešlić u intervjuu za Jutarnji list, prisjećajući se načina na koji se udala za majstora sevdaha.

'Nismo se dugo znali: zapravo, on i njegovo društvo su mene ‘izradili’. Izašli smo jednom na rođendan moje sestre, na osmi mart. Bila sam fina, oni su kao nešto cugali, ja samo sok. U taj tren, njegova raja kaže: 'Nekog ćemo večeras oženiti.' A Halid će meni: 'Hoćeš li se ti udati?' Ja ne reagiram. Opet me pita: 'Hoćeš li se udati za mene?'' nastavlja reminiscencije godpođa Bešlić koja se četiri mjeseca kasnije udala, a da se nije stigla pravo ni zaljubiti, kako dodaje.

Najviše je smeta kada joj dragi konzumira alkohol, no i dalje čuva za njega najprobranije riječi: 'Halid je baš poseban. To mi je odmah bilo jasno, po svemu, po obazrivu ponašanju; on nije osoba koja se želi isticati, pokazivati, biti važan.'

Na spomen nedavne nesreće, Sejdi su se oči ispunile suzama: 'Važno je da je to Halid prihvatio, on je jak psihički, kao da je rekao ‘ne vidim na jedno oko, kraj priče, sve drugo je u redu.’ Halid nekada kaže: 'To je od dragog Boga.' Na to mu odgovorim: 'Ništa dragi Bog s time nema', objašnjava supruga kojoj su najdraže Halidove pjesme 'Čardak' i 'U meni jesen je'.