DECENTNA OD PRVIH DANA

Bila je inspiracija dizajnerima: Svijet mode odaje počast kraljici Elizabeti II.

12.09.2022 u 13:44

Bionic
Reading

Osim o njezinoj vladavini, nerijetko se pričalo i o njezinim karakterističnim modnim izdanjima u kojima se redovito pojavljivala. Prije nego je 1953. godine postala kraljica, pokazivala je sklonost pomnom biranju detalja kod odijevanja. Kraljica Elizabeta II obožavala je šešire, broševe, lakirane salonke, a njezini su kostimi bili su mahom veselih boja i jednostavnih krojeva. Sada se mnogi 'sudionici' modne scene opraštaju od nje

Godine 2018. godine odradila je svoj prvi dolazak na londonski Tjedan mode. Tada 91-godišnja kraljica Elizabeta II, sjedila je odjevena u haljinu i sako s potpisom Angele Kelly (osobna asistentica, savjetnica i kustosica Kraljice), ukrašene kristalima Swarovski. Na rukama je imala crne rukavice, a držala je omiljenu crnu Launerovu torbu. Kroz 70 godina svoje vladavine i služenja zemlji i Commonwealthu, bila je cijenjena u cijelom svijetu. Rado je surađivala s domaćim dizajnerima.

Kroz godine su za njezine kombinacije bili su zaduženi Hartnell, Sir Hardy Amies, Sir Ian Thomas, Stuart Parvin, a kasnije i Angela Kelly koji su birali jarke boje kako bi se isticala u gomili. bili su zaduženi Hartnell, Sir Hardy Amies, Sir Ian Thomas, Stuart Parvin, a kasnije i Angela Kelly koji su birali jarke boje kako bi se isticala u gomili.

'Njezino Veličanstvo Kraljica: pružili ste nam doživotnu službu, neusporedivu u svakom pogledu. Sućut cijeloj kraljevskoj obitelji. Supruga, majka, baka i prabaka. Kraljica. Počivajte u miru, Vaše Veličanstvo', poručila je Naomi Campbell.

'Duboko sam ožalošćen zbog smrti Kraljice Elizabete II., koja je služila Ujedinjenom Kraljevstvu s neizmjernim dostojanstvom, poštovanjem i nesebično tijekom svoje povijesne 70-godišnje vladavine. Imao sam privilegiju upoznati Njezino Veličanstvo tijekom svog života; primiti svoj CBE od nje 1994. bila je ogromna privilegija. Zauvijek ću joj biti zahvalan na njezinom zalaganju za britansku umjetnost i industriju. Moje misli, misli moje supruge i cijelog tima Paula Smitha su s kraljevskom obitelji', Paul Smith.

  • +52
Kraljica Elizabeta II. Izvor: Profimedia / Autor: MEGA / The Mega Agency / Profimedia

'S velikom tugom oplakujemo odlazak Njezinog Veličanstva Kraljice. U ime Stelle McCartney tima, želim izraziti svoju najiskreniju sućut kraljevskoj obitelji', Stella McCartney.

'70 godina, Njezino Veličanstvo je bilo svjetionik kontinuiteta i savršen primjer nekoga tko je živio prema jasno definiranom skupu vrijednosti. Toliko slušamo o kraju jedne ere, ali odlazak Njezinog Veličanstva, nakon toliko desetljeća predane službe. Možda bih otišla iz Engleske u Ameriku prije mnogo godina, ali divljenje i poštovanje koje sam osjećao prema njoj nikad se nije smanjilo. Nisam sama u tom pogledu: Kraljica je dirnula svakoga, gdje god se nalazili u svijetu, možda zato što je unatoč njezinom osjećaju apsolutne privrženosti i odanosti ulozi, kao žena uvijek blistala. Njezin osmijeh i veliko zanimanje za druge nikada nisu iznevjerili', Anna Wintour.

'Vrhunska ikona u svakom pogledu. Snaga, moć, gracioznost i stil, vladavina Njezinog Veličanstva bila je bez presedana i ona će zauvijek živjeti u našim srcima i umovima', Michael Kors.

  • +8
Kraljica Elizabeta Izvor: Profimedia / Autor: Tim Rooke / Shutterstock Editorial / Profimedia