INSPIRATIVNI STAJLINZI

Bijele hlače omilljeni su komad street style zvijezdi, a ovako ih nose u hladnoj sezoni

26.10.2022 u 15:28

Bionic
Reading

Bijele hlače na čelu s trapericama odavno su prestale biti komadom rezerviranim isključivo za tople mjesece u godini, a u prilog navedenom dovoljno govore inspirativni stajlinzi street style zvijezdi okupljenih na Tjednima mode

Bijele hlače možda nikada neće dostići popularnost klasičnih traperica ili hlača u crnoj boji, no već dugi niz godina jedan su od omiljenih komada u ormarima svjetskih ljubiteljica mode.

Do prije nekoliko godina hlače ili traperice u bijeloj boji bile su rezervirane samo za vruće mjesece u godini, no zahvaljujući damama poput onih sa skandinavske street style scene, bijele hlače danas se nose i u najhladnijim danima.

  • +6
Bijele hlače u stajlinzima street style zvijezdi Izvor: Profimedia / Autor: MCC / Spread Pictures / Profimedia

Iako su već osvojile titulu klasičnog komada u ormaru, bijela hlače manje su prisutne od uobičajenih traperica oa samim time odjevnim kombinacijama daruju dozu originalnosti. Da ne spominjemo 'total lookove' u bijelom koji su poslljednih sezona postali veliki trend na modnoj sceni.

U odnosu na modele u drugim bojama, bijele inačice hlača i traperica brojnim damama predstavljaju izazov za nošenje zbog manje mogućnosti prikrivanja tjelesnih nesavršenosti, no prema riječima modnih znalaca, rješenje se nalazi u odabiru modela opuštenija kroja, poput inačica s ravnim i kratkim odrezanim nogavicama koje laskaju različitim figurama ženskoga tijela.

Kada je u pitanju potraga za inspiracijom kako nositi bijele hlače u hladnoj sezoni, dovoljno je pogledati stajlinge poznatih street style zvijezdi koji ih najradije ističu s podjednako klasičnim komadima poput pletenog džempera, kariranog sakoa ili kaputa u boji devine dlake.