VELIKI POVRATAK

Bez greške: Ovu jednostavnu i ženstvenu frizuru obožavat ćemo ovog proljeća

08.03.2022 u 15:31

Bionic
Reading

Ženstvene i lijepe pletenice uvijek su sjajno rješenje, osobito za one dane kad vam je dosta repa ili punđe, a u žurbi ste i niste stigli oprati kosu

Pletenice su doista fantastična ideja u onim situacijama kad ne znate što biste s kosom ili u onim danima kad je kosa 'odbija poslušnost', a riječ je o neprolaznom trendu koji će, predviđaju stilisti biti najvrući trend ove sezone.

Manje je poznato kako su pletenice jedna od najstarijih frizura ikada. Naime, u alžirskoj pustinji otkrivena je slika isklesana u kamenu koja prikazuje majku s ispletenom kosom - koja je stara više od 5500 godina!

Ipak, ovaj neprolazni trend niti ne pomišlja na odlazak u mirovinu. Štoviše, ova jednostavna i lijepa frizura ovoga proljeća bilježi svoj povratak i nikad nije izgledala bolje.

  • +4
Juno Temple Izvor: Profimedia / Autor: David Fisher for SAG Awards / Shutterstock Editorial / Profimedia

Dugo su pletenicu smatrali djetinjastom frizurom no to više nije tako. Ova frizura ima bezbroje prednosti: ne morate imate posebne vještine za stiliziranje, a kosa ispletena u pletenicu vas nimalo ne ometa.

Mnoge poznate trendseterice već su pokazale da ovaj trend sjajno rješenje i za svečane prigode što je pokazala mlada zvijezda HoYeon Jung, zvijezda Netflixove hit serije 'Squid Game' koja je opčinila brojne fanove širom svijeta.

BELLA HADID U PARIZU

Sviđa li vam se: Manekensku zvijezdu osvojio je modni trend koji nije za svakoga

Pogledaj galeriju

Lijepa južnokorejska glumica i model, sve je oduševila na dodjeli SAG Awards u glamuroznom izdanju i s elegantnom pletenicom.

Svoju je pletenicu ukrasila mašnom i kreirala nevjerojatno jednostavan, no tako efektan look za koji je dobila samo komplimente.

Pletenica dolazi u bezbroj varijanti, pa se možete odlučiti i za niz sitnih pletenica poput Belle Hadid koja ih je zatim podignula u rep.

Možete se odlučiti i za dvije pletenice ili samo jednu ukrasnu sa strane, a glumica Demi Singleton je kosu isplela u strogu pletenicu s razdjeljkom po sredini.

Ako vam sviđa elegantniji stil, pletenicu možete isprobati i pletenicu 'riblja kost' poput zvijezde serije 'Ted Lasso' Juno Temple koja je na dodjeli SAG Awards kombinirala pletenicu sa šiškama na stranu i trendi voluminoznom košnicom koja je njezinoj kosi dala nostalgičnu retro vibru.